Een goed resultaat in Zwitserland

RSC Anderlecht won met 0-1 tegen BSC Young Boys, dankzij een doelpunt van Hannes Delcroix. Een goede uitgangspositie met het oog op de terugwedstrijd van de UEFA Conference League play-off van volgende donderdag in het Lotto Park.

De Zwitsers voerden de druk vanaf het begin op. Zesiger kopte naast. Hendrik Van Crombrugge moest daarna nog twee keer goed tussenbeide komen. Eerst op een poging van Elia en vervolgens op de daaropvolgende rebound. Daarna kwam RSCA geleidelijk in de wedstrijd en doofde de Bernse storm langzaam uit. Toch kon Sporting voor de pauze geen echte kansen creëren. Adrien Trebel  viel op slag van rust zwaar op zijn schouder en werd tijdens de pauze vervangen door Marco Kana.

Paars-wit begon beter aan de tweede helft. Hannes Delcroix opende de score op het uur. Schoten van Wesley Hoedt en Fábio Silva werden eerst nog gered, maar onze centrale verdediger twijfelde niet en trapte de bal tegen de touwen. Een vrije trap van Rieder viel op de lat, hoewel Hendrik Van Crombrugge de situatie goed inschatte. Een poging van Garcia miste nog nipt het doelkader, maar onze spelers hielden het spel goed gesloten. Sebastiano Esposito miste in het absolute slot nog een kans om de voorsprong te verdubbelen.