RSCA haalt 10.178 euro op voor Viva for Life en De Warmste Week

Ook dit jaar staat de kerstperiode voor RSC Anderlecht in het teken van liefdadigheid. Als Brusselse club besloot paars-wit zowel De Warmste Week als Viva For Life te steunen, de solidariteitsacties van de VRT en de RTBF. De thema’s van kansarmoede en kinderarmoede liggen de club immers erg na aan het hart. 

Daarvoor doneerde de club €5 van elk verkocht exemplaar van ‘Fromage’, het luister- en zoekboek, aan De Warmste Week en Viva For Life. Ook de opbrengst van de veiling van onze shirts die gedragen werden tijdens de wedstrijd tegen KRC Genk gaat integraal naar het goede doel. Zo bedraagt de cheque uiteindelijk maar liefst 10.178 euro. 

Om de actie luister bij te zetten, schakelde de club enkele bekende gezichten in. Jan Vertonghen en Zeno Debast kondigden de actie aan bij De Warmste Week. Guillaume Gillet deed hetzelfde voor Viva For Life en ging ook de cheque overhandigen tijdens de Christmas Run van de gemeente Anderlecht. Hendrik Van Crombrugge kreeg dan weer de eer om de cheque te gaan overhandigen aan De Warmste Week in Hasselt.

Kerstactie Younited

De club wil alle supporters bedanken voor hun steun voor deze mooie solidariteitsacties. Maar het is nog niet afgelopen: RSC Anderlecht zet zich, zoals elk jaar, ook opnieuw in voor de kerstactie van de Pro League voor Younited. Tot en met 29 december kunnen fans een bod plaatsen op de gesigneerde en gedragen wedstrijdshirts van de wedstrijd tegen Sporting Charleroi van maandag 26 december. Dit jaar wordt er ook een exclusief VIP-pakket voor een thuiswedstrijd in januari of februari geveild, waarbij je de wedstrijd kan volgen in de business seats, een gesigneerd shirt krijgt en een of meerdere spelers kan ontmoeten na de wedstrijd.

Doe nu een bod en steun de Younited-actie

Ook op de shirts van onze RSCA Futures (gedragen in de wedstrijd tegen RWDM) en van onze RSCA Women (gedragen in de wedstrijd tegen Mechelen) kan nog steeds een bod geplaatst worden. De opbrengsten gaan eveneens naar de Younited-kerstactie.

Lees verder