NIEUW: TACTICS

Legendes van RSCA onthullen de tactiek achter memorabele momenten uit hun paars-witte verleden. De successen van toen worden aan het bord ontleed, verschillende tactische consignes worden toegelicht. Maar ook de individuele klasse van vele spelers wordt aangehaald met de mooiste beelden van toen. Zeven afleveringen likkebaarden voor iedere paars-witte fan.

#1 Tomasz Radziński - 2000/2001

In 2000/01 gooit Sporting hoge ogen in de Champions League, het verslaat Manchester United, PSV & Dynamo Kiev en wordt groepswinnaar. In de tweede ronde klopt het ook Real Madrid en Lazio Roma. Met een 26ste landstitel wordt de kroon op een magisch seizoen gezet, Tomasz Radzinski doet het verhaal erachter uit de doeken.

#2 Frank Boeckx - 2016/2017

In 2017 pakt RSCA de 34ste en voolopig laatste titel uit de clubgeschiedenis. Frank Boeckx ontleedt de rol van de doelman onder René Weiler, maar heeft het ook over het gouden ‘Made in Neerpede’ duo Tielemans-Dendoncker. 

#3 Philippe Albert - 1992-1995

Van ‘92 tot ‘95 pakt Sporting drie titels op rij op coach Johan Boskamp. Sleutelfiguur Philippe Albert beschrijft het totaalvoetbal van die tijd en hoe de individuele klasse van spelers als Luc Nilis, John Bosman en Marc Degryse het verschil maakte.

#4 Morten Olsen - UEFA Cup 1983 

Dreyer, Dolberg en co zijn niet de eerste Denen die furore maken voor paars-wit. Morten Olsen vertelt over de Danish Dynamite in 1983, het jaar van de voorlopig laatste Europese titel van RSCA. Toen Sporting de Portugese reus Benfica kon verslaan.

#5 Olivier Deschacht - 2009/2010

Olivier Deschacht kijkt terug op het mooiste seizoen uit zijn carrière: 2009-2010. De linksachter heeft het over zijn drang om altijd de beste te zijn, omgeven door een ploeg van klasbakken als Biglia, Suárez, Frutos, Lukaku of Boussoufa. Europees blonk dit sterrenteam uit met zeges tegen onder andere Ajax en Bilbao, en in eigen land werd de derde ster ook vereeuwigd op het shirt na een 1-2 overwinning in Brugge.

#6 Guillaume Gillet - Beker van België 2008

Guillaume Gillet slaat de mooiste bladzijde uit zijn carrière open, het seizoen 07/08. Hij heeft over zijn polyvalentie onder Ariël Jacobs en de driehoek met Wasilewski en Pareja. Maar ook over de laatste bekertriomf van paars-wit, en over het verhaal achter de opmerkelijke viering met het dubbele truitje.

#7 Olivier Doll - 1994-2004

Olivier Doll blikt terug op zijn decennium bij paars-wit. Hij heeft het over de stijl van het huis, over de invloed van coach Johan Boskamp, zijn rol in het team, zijn kwaliteiten en beperkingen. Olivier vertelt het relaas van 10 jaar paars-wit. Hoe hij zich in de ploeg knokte en sterkhouder werd, maar ook hoe een nieuwe generatie met Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre het commando overnam.

Lees verder