Drie zwaarbevochten punten op STVV

Deze zondag trok Paars-wit naar het Daio Wasabi Stayen Stadium voor de derde speeldag van de Jupiler Pro League. De enige verandering in de basis, vergeleken met de winst van afgelopen weekend, was dat Zeno Debast werd vervangen door Louis Patris. Killian Sardella schoof door naar de centrale as in de verdediging. Na 90 minuten volop strijd op het synthetische veld van Stayen won Sporting met 0-1 dankzij het eerste doelpunt van Moussa N'Diaye in onze clubkleuren.

De wedstrijd begon gelijkopgaand maar de Truienaars voerden al snel de druk op. Maxime Dupé stond een paar keer goed paraat. Op het kwartier moest de Franse doelman redding brengen na een krachtig schot van Fatih Kaya, iets later hield hij z’n netten schoon na een poging van Ryotaro Ito. RSCA antwoordde met een volley van Théo Leoni. Pogingen van Francis Amuzu en Anders Dreyer konden doelman Daniel Yabuki Schmidt niet in de problemen brengen. We doken de rust in met een brilscore.

na om de 0-1 op het scorebord te zetten. Iets later was het dan toch raak. Een prima voorzet van Anders Dreyer zorgde ervoor dat Moussa D'Diaye met een kopbal het net vond. 0-1 voor RSC Anderlecht. Het eerste doelpunt voor Moussa in ons shirt. Helaas kreeg Dreyer bij de volgende spelfase onhandig een rode kaart. Sporting moest verder met 10 tegen 11. Mario Stroeykens werd vervangen door Kristian Arnstad, een tactische ingreep. Desondanks de man minder bleven onze spelers alles geven. Vooral Maxime Dupé blonk in de slotfase uit met nog een prima redding. Eindstand: 0-1. 6 op 9 en een achtste ontmoeting op rij zonder nederlaag tegen de ploeg uit Sint-Truiden.

• 13. Ryotaro Ito
    89' 23. Joselpho Barnes)