Lucas Stassin trekt naar Westerlo

Lucas Stassin

RSC Anderlecht en KVC Westerlo hebben een akkoord bereikt over de definitieve overgang van Lucas Stassin (18).  

Lucas genoot quasi zijn hele opleiding bij RSCA. Hij sloot zich op 9-jarige leeftijd aan bij de RSCA Belfius Academy en doorliep alle jeugdteams. In de zomer van 2021 tekende de spits zijn eerste profcontract bij paars-wit.  

Lucas maakte begin vorig seizoen zijn profdebuut bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Hij was uiteindelijk goed voor 15 doelpunten en 3 assists in 29 wedstrijden voor onze beloften. Zijn debuut in de A-ploeg maakte hij tegen West Ham in de UEFA Europa Conference League. Lucas speelde uiteindelijk 5 wedstrijden voor de eerste ploeg.  

“Het was niet de wens van de club dat Lucas zou vertrekken”, zegt CEO Sports Jesper Fredberg. “We hadden hem graag verder zien evolueren bij RSC Anderlecht. Maar gezien de concurrentie op zijn positie in het eerste elftal, de wens van de speler om een andere uitdaging aan te gaan en het feit dat zijn contract zou aflopen na dit seizoen, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. We zijn blij voor Lucas dat hij bij een goede club terechtkomt en we wensen hem het allerbeste toe voor de toekomst.”

Lees verder