(UPDATE) Vernieuwde staf voor de RSCA Futures

Marink Reedijk

Ook de RSCA Futures beginnen het nieuwe seizoen met een vernieuwde staf. Guillaume Gillet zal volgend seizoen niet langer coach zijn van de RSCA Futures. De Nederlander Marink Reedijk wordt de nieuwe hoofdcoach van onze beloften. 

Merci, Guillaume

Guillaume Gillet versterkte de club vorige zomer om, na zijn carrière als speler, zijn eerste stappen te zetten in coaching. Hij werd assistent van Felice Mazzù in het eerste elftal. Na het vertrek van Mazzù nam Gillet de rol van hoofdcoach van onze RSCA Futures op. Hij leidde onze Futures naar de Promotion Play-Offs in de Challenger Pro League, om uiteindelijk als zesde te eindigen in hun eerste seizoen in de Belgische tweede klasse. Aan het einde van dit seizoen beslisten de club en Guillaume om in onderling overleg uit elkaar te gaan.

Jesper Fredberg :

“We zijn blij dat Guillaume zijn eerste stappen als coach bij de club van zijn hart heeft kunnen zetten. Maar we moeten eerlijk zijn: het was ook voor hem geen evidente context dit seizoen. Guillaume zal zijn ontwikkeling als coach elders verder zetten. We willen hem hoe dan ook oprecht bedanken voor het afgelopen seizoen.”

Welkom, Marink

Intussen is de opvolger van Guillaume ook al officieel aangesteld. Marink Reedijk (31) wordt de nieuwe hoofdcoach van de RSCA Futures. Marink komt over van Vitesse Arnhem, waar hij de voorbije twee seizoenen aan de slag was als assistent-coach van Thomas Letsch en Phillip Cocu.

Marink legde ondanks zijn jonge leeftijd al een hele weg af in het internationale voetbal. Hij begon als jeugdcoach bij de KNVB, om vanaf 2014 aan de slag te gaan als coach van de jeugdploegen van Ajax en West Bromwich Albion. In 2018 werd hij assistent-coach van het eerste elftal bij KSV Roeselare. Daarna legde Marink zich toe op een doctoraat in ‘coaching science’, om uiteindelijk in de zomer van 2021 aan de slag te gaan bij Vitesse Arnhem. Onder hoofdcoaches Thomas Letsch en Phillip Cocu draaide hij twee seizoenen lang mee in de Nederlandse Eredivisie.

Vanaf 1/07 zal Marink bijgestaan worden door David Hubert, die vorig seizoen nog als speler aantrad bij de RSCA Futures. David sluit zo zijn rijkgevulde spelerscarrière - die hem onder meer bij KAA Gent, KRC Genk, Moeskroen, OH Leuven, Zulte Waregem en uiteindelijk de RSCA Futures bracht - af. Hij zal zich bij RSCA verder ontwikkelen als assistent-coach bij de Futures.

Marink Reedijk:

“De keuze voor RSC Anderlecht is eenvoudig te verklaren. Het is een prachtige uitdaging om de jonge talenten van de club klaar te stomen in een competitieve omgeving als de Challenger Pro League, om hen hopelijk uiteindelijk te zien doorgroeien naar het eerste elftal. De Belgische competitie is hoe dan ook erg interessant en dit is voor mij als coach ook de juiste stap in mijn ontwikkeling.”

Lees verder