Standard 3-2 Anderlecht

Op zondagavond reisde Sporting af naar Sclessin voor speeldag 11 van de Jupiler Pro League. Met een ongeslagen reeks van negen wedstrijden, bracht Brian Riemer geen wijzigingen aan in zijn basiself in vergelijking met de overwinning op Mechelen.

Het begon met een voorzet van Anders Dreyer, die zette Thorgan Hazard meteen in de juiste positie voor een schot dat net naast ging. Na een minuut of tien reageerde de thuisploeg via Moussa Djenepo. Na een levendig kwartier was het paars-wit dat de leiding nam via Kasper Dolberg, na een goede voorzet van Thorgan Hazard. Théo Leoni, Thorgan Hazard, Ludwig Augustinsson en Mats Rits oefenden druk uit in het strafschopgebied van de tegenstander en samen zorgden ze ervoor dat Anders Dreyer de voorsprong nog kon verdubbelen net voor het halfuur. De Deense middenvelder vond zelfs voor de tweede keer het doel na een beslissende pass van Theo Leoni, maar het doelpunt werd geannuleerd door de VAR voor een eerdere handsbal van Théo. Aan de andere kant redde Kasper Schmeichel goed op Kamal Sowah, Hayao Kawabe en Nathan Ngoy. Na lang balbezit en uitstekende combinaties was er ook een prima redding van Arnaud Bodart nodig om te voorkomen dat Thorgan Hazard er 0-3 van maakte.

Na slechts een paar minuten in de tweede helft was de voorsprong weer weggeveegd. Vroege doelpunten van Steven Alzate en Hayao Kawabe brachten Sclessin in vervoering. Het werd nog erger toen Nathan Ngoy een magistrale volley vanaf de rand van het strafschopgebied buiten het bereik van Kasper Schmeichel trapte: 3-2. Na amper een kwartier spelen. Brian Riemer verving Anders Dreyer, Thorgan Hazard en Mario Stroeykens door Luis Vázquez, Francis Amuzu en Kristian Arnstad. Daardoor schakelde RSCA over op een systeem met twee aanvallers. Met Alexis Flips als vervanger van Mats Rits werd de ploeg nog aanvallender. Paars-wit deed z’n best om Standard onder druk te zetten, maar helaas zonder veel succes. Na een ijverige en doeltreffende eerste helft keerde RSCA met lege handen terug uit Luik.