Silkeborg 0-2 RSCA

Deze donderdag reisde Sporting af naar Silkeborg in Denemarken voor de slotspeeldag van de groepsfase in de Conference League. In vergelijking met de overwinning van zondag tegen Eupen werden Wesley Hoedt, Amir Murillo (geschorst), Amadou Diawara en Mario Stroeykens vervangen door Hannes Delcroix, Noah Sadiki, Kristian Arnstad en Yari Verschaeren. Dankzij doelpunten van Lior Refaelov en Benito Raman, maar ook een solide optreden van Hendrik Van Crombrugge, plaatste Sporting zich voor de UECL play-offs.

Paars-wit begon de wedstrijd met 60% van het balbezit in het eerste kwartier, echter zonder veel gevaar. Na twintig minuten spelen kwam daar verandering in: een opbouw Made in Neerpede via Zeno Debast, Kristian Arnstad, Noah Sadiki, Francis Amuzu en Yari Verschaeren eindigde bij Lior Refaelov die de doelman tegenvoets verschalkte. En na een half uur spelen kreeg Sporting opnieuw een boost: verdediger Anders Klynge trok aan de noodrem toen Yari Verschaeren alleen op doel af leek te gaan, en werd zo met rood van het veld gestuurd. Lior Refaelov kwam tot tweemaal toe nog dicht bij de 0-2, maar de score bleef 0-1 bij de rust.

Na de rust werd het toch nog bibberen. Fábio Silva kwam nog dicht bij scoren, maar ook aan de overkant kwamen er steeds meer kansen voor Silkeborg. Wesley Hoedt en Benito Raman kwamen tussen de lijnen voor Hannes Delcroix en Francis Amuzu, en Silkeborg voerde de druk op met tien man. Hendrik Van Crombrugge bewees daarop zijn waarde met enkele schitterende reddingen. En die werden beloond met een overwinning: de Denen slaagden er niet in te scoren, en op een counter maakte de ingevallen Benito Raman het helemaal af. Op aangeven van Fábio Silva stiftte hij enig mooi de 0-2 eindstand over de keeper. Sporting plaatst zich zo voor de volgende fase in de Conference League. De loting daarvoor vindt maandag plaats.