Seraing 0-1 RSCA

Op de 23ste speeldag trof paars-wit Seraing. Anders Dreyer stond voor het eerst in de basis bij RSCA, ook Sardella, Diawara en Arnstad stonden aan de aftrap. Mario Stroeykens maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, Sporting won zo verdiend met 0-1.

De eerste helft was er een met veel balbezit maar weinig kansen voor paars-wit. Benito Raman trapte een veelbelovende kans op de doelman, al bleek hij uit buitenspel te zijn vertrokken. Aan de andere kant toonde Bart Verbruggen zich alert op een poging van Antoine Bernier. De beste kans voor Sporting kwam er op slag van rust: Kristian Arnstad waagde zijn kans, maar hij wist de thuisdoelman niet te verschalken met zijn schot. 0-0 aan de rust.

De tweede helft verliep opener, met meer kansen en een veld dat zwaarder en zwaarder werd. Mario Stroeykens en Amadou Diawara kwamen dichtbij , maar ook aan de andere kant kwamen er kansen. Zeno Debast kon een tegendoelpunt vermijden. Op een kwartier van het einde was het dan toch prijs voor RSCA. Amir Murillo stuurde Anders Dreyer diep die de thuisdoelman behendig omzeilde, en de nieuwe Deen wist vervolgens Mario Stroeykens te bedienen aan de eerste paal. Sporting neemt zo verdiend drie punten mee naar Brussel.