Felice Mazzù en Jan Vertonghen: “We werken toe naar een déclic”

Jan Vertonghen

De coach sprak samen met Jan Vertonghen de pers toe daags voor de wedstrijd tegen West Ham.

Donderdag staat er met de komst van West Ham United FC een mooie Europese affiche op het programma. Een uitverkocht Lotto Park zal voor de wedstrijd hulde brengen aan de spelers die in 1976 de Europa Cup II veroverden tegen West Ham, en ook onze nationale wielertrots Remco Evenepoel zal in de bloemetjes gezet worden.

Voor de wedstrijd tegen West Ham zijn Marco Kana, Adrien Trebel en Nilson Angulo onbeschikbaar. Na de nederlaag tegen Charleroi ziet coach Felice Mazzù deze Europese wedstrijd vooral als een kans om een reactie te tonen en vertrouwen op te doen.

“Het resultaat van zondag was uiteraard teleurstellend. Maar ik heb ook na die wedstrijd al aangegeven dat de intensiteit in stijgende lijn zit, dat we heel wat kansen creëerden en dat we dus ook positieve elementen moeten meenemen. De groep staat er positief in en we werken samen toe naar die bepaalde déclic, naar een moment dat ons kan bevrijden om onze wedstrijden te winnen. Ik zie de wedstrijd van morgen vooral in die context: het is een kans om ons te lanceren op een positief élan en verder te blijven evolueren. Het is ook gewoon een andere competitie waar we er met 4 op 6 zeker niet slecht voor staan. Uiteraard is West Ham wel een erg sterke tegenstander met veel middelen en een mooie geschiedenis. Maar dat neemt niet weg dat we ons willen tonen.”

Ook Jan Vertonghen, die met de Tottenham Hotspurs natuurlijk bijzonder veel ervaring op de teller heeft in de Premier League, schat de tegenstander van morgen naar waarde. “Ik zie West Ham als een slapende reus: het is een ploeg met veel middelen en een grote achterban. Ze hebben eigenlijk het potentieel hebben om de top 6 in Engeland aan te vallen. Het is dus een erg mooie affiche. De externe verwachtingen over onze kansen zullen misschien wat gematigder zijn, maar dat leeft allerminst binnen de groep. We willen echt wel iets laten zien.”

Ook Jan Vertonghen sprak zijn vertrouwen uit in de groep na enkele negatieve resultaten in de competitie. “Ik wil zelf uiteraard altijd gewoon die wedstrijden winnen. Maar ondanks de resultaten zie ik wel een positieve lijn in de groep. Ik vind dat we een heel goede groep hebben. Natuurlijk zijn er veel jonge spelers, maar ze bulken van het talent en hebben een goede mentaliteit. Het is aan de oudere spelers zoals mezelf en de staf om hen de nodige begeleiding te bieden. Ik had dat ook nodig op die leeftijd.”

“Ik ben ook gefrustreerd als we niet winnen, maar ik zou nog gefrustreerder zijn als ik het gevoel had dat het er niet in zit en dat die connectie er niet is binnen de groep. Die is er duidelijk wel en dat houdt mij en de hele groep ook positief. Ik ben ervan overtuigd dat we met de combinatie van deze spelersgroep en deze staf mooie dingen kunnen bereiken.”

Bekijk de video op MAUVE TV

SELECTIE

1. Francis Amuzu
2. Kristian Arnstad
3. Majeed Ashimeru
4. Colin Coosemans
5. Zeno Debast
6. Hannes Delcroix
7. Amadou Diawara
8. Julien Duranville
9. Sebastiano Esposito
10. Fábio Silva
11. Wesley Hoedt
12. Amir Murillo
13. Moussa N'Diaye
14. Benito Raman
15. Lior Refaelov
16. Noah Sadiki 
17. Killian Sardella
18. Lucas Stassin
19. Mario Stroeykens
20. Hendrik Van Crombrugge
21. Bart Verbruggen
22. Yari Verschaeren
23. Jan Vertonghen

Lees verder