Een zesde overwinning op rij

RWDM 0-3 RSCA

De Mauves stonden zaterdag in het Edmond Machtensstadion voor de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Tegen RWDM keerde Jan Vertonghen terug uit schorsing en kreeg Mats Rits rust. Zijn afwezigheid werd gecompenseerd met een trio 100% Made in Neerpede op het middenveld: Mario Stroeykens, Yari Verschaeren en Théo Leoni. Met Zeno Debast en Killian Sardella kwamen vijf van de tien veldspelers uit onze jeugdopleiding. Sporting won oververdiend met 0-3, dankzij doelpunten van Jan Vertonghen, Anders Dreyer en Kasper Dolberg binnen het eerste halfuur. Het werd zo een zesde opeenvolgende overwinning, waarmee Anders Dreyer ook de meest beslissende speler van onze competitie werd met 23 beslissende acties (15 goals en 8 assists).

Paars-wit begon goed aan de wedstrijd door het balbezit te monopoliseren, en werd daar meteen voor beloond in de tiende minuut. Na een ingestudeerd nummertje uit een hoekschop vond de strakke voorzet van Mario Stroeykens Jan Vertonghen, die zich ideaal had weten te positioneren: 0-1. Kasper Dolberg was daarna dicht bij een verdubbeling van de voorsprong na een steekpass van Anders Dreyer, maar het was uiteindelijk Dreyer zelf die het heft in eigen handen nam na twintig minuten door een onhoudbaar schot vanaf de rand van het strafschopgebied af te vuren: 0-2. Na een half uur floot de scheidsrechter voor een overtreding op Jan Vertonghen op de helft van de tegenstander en Kasper Dolberg zette de elfmeter om. De thuisploeg kreeg één goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer op het bord te zetten, maar Mickaël Biron schoot naast. 0-3, een logische stand bij de rust.

In de tweede helft was het Molenbeek dat als eerste dreigde, maar Kasper Schmeichel blokte de poging van Ilay Camara (ex-RSCA) zonder al te veel moeite. Kasper Dolberg kwam daarna dichtbij zijn tweede van de avond. Na een uur werden Mario Stroeykens en Anders Dreyer vervangen door Thomas Delaney en Luis Vázquez. Even later maakte ook de geblesseerde Yari Verschaeren plaats voor Kristian Arnstad. Killian Sardella en Thomas Delaney hadden de voorsprong nog kunnen uitbreiden, maar RSCA had voortdurend de touwtjes in handen in een wedstrijd die na dertig minuten al beslist was. Volgende week zaterdag (opnieuw om 20u45) ontvangt Sporting KV Kortrijk op Lotto Park in de laatste speeldag voor de play-offs.