Prestigieuze zege in galamatch tegen Olympique Lyonnais

RSCA 3-0 LYON

RSC Anderlecht heeft Olympique Lyonnais met 3-0 opzij gezet. Een puike generale repetitie voor de opener van de competitie tegen KV Oostende, volgend weekend.

Al in de eerste minuten dwong nieuwe aanwinst Sebastiano Esposito doelman Anthony Lopes tot een redding. Het bleek uitstel van executie, want enkele minuten later knalde Lior Refaelov via de paal binnen.

De wedstrijd bleef zich aan een hoog tempo ontwikkelen maar bij de rust stond de 1-0-stand nog steeds op het bord. Paars-wit kwam opnieuw scherp uit de kleedkamer en Hannes Delcroix mikte een kopbal op de lat. Hendrik Van Crombrugge wist zich daarna te onderscheiden met enkele knappe reddingen op onder meer een poging van Karl Toko Ekambi.

Op het uur was het moment van Sebastiano Esposito aangebroken. De Italiaan wist zich vrij te maken bij een hoekschop van Lior Refaelov en kopte de 2-0 tegen de touwen. Ook Francis Amuzu kon nog zijn doelpunt meepikken na een knappe doorsteekpass van Yari Verschaeren.