Mats Rits tekent een contract voor drie seizoenen

Mats Rits

RSCA en Club Brugge hebben een akkoord bereikt over de overgang van Mats Rits (30). De middenvelder tekent een contract van drie seizoenen in het Lotto Park. 

Mats Rits tekende zijn eerste profcontract bij Germinal Beerschot. De Antwerpenaar maakte na twee seizoenen de overstap naar Ajax. Geremd door blessures kwam het daar niet tot een doorbraak in de eerste ploeg. Bij zijn overgang naar KV Mechelen in 2013 wierp Mats zich wel meteen op als de leider op het middenveld. Na ruim 5 seizoenen bij KV Mechelen maakte hij in 2018 de overstap naar Club. 

CEO Sports Jesper Fredberg: 

"Mats Rits is een waardevolle speler die de competitie door en door kent, veel ervaring op de teller heeft en een dosis leiderschap aan de kern toevoegt. Hij is een dynamische centrale middenvelder, maar heeft ook een sterke persoonlijkheid en is een goede communicator." 

Mats Rits: 

“Ik teken hier vandaag met een heel goed gevoel en met veel zin om iets bij te dragen aan de ploeg. Het was voor mij een eenvoudige keuze en het juiste moment om voor dit project te kiezen. Ik voelde onmiddellijk veel vertrouwen van de directie van RSC Anderlecht en ik geloof zelf sterk in de duidelijke sportieve visie van de clubleiding.”

Lees verder