[RETRO] Hattrickheld Dieumerci Mbokani (2012)

Dieumerci Mbokani (12/08/2012)

In het seizoen 2012-2013 reisde Sporting af naar het Jan Breydelstadion op de derde speeldag. In die wedstrijd demonstreerde Dieumerci Mbokani opnieuw zijn talent en neus voor doelpunten. De Congolese aanvaller opende de score in de vierde minuut op een voorzet van Denis Odoi. Na een half uur verdubbelde hij de voorsprong na een actie van collega-spits Milan Jovanovic, om het een kwartier voor tijd helemaal af te maken na een subtiele steekbal van Guillaume Gillet. 

Bekijk de samenvatting op Mauve TV

Dieumerci Mbokani scoorde dat seizoen 27 keer in 38 wedstrijden. Hij was een van de steunpilaren van een team dat na een spannende strijd met Zulte Waregem de 32ste titel mocht optillen. Tijdens zijn twee periodes bij Sporting speelde Dieu 79 wedstrijden en scoorde hij 48 doelpunten. Zijn palmares bij Sporting telt drie landstitels en een Belgische Supercup. 

Cercle: Verbist; Evens, Portier, Wils, Cornelis; Smolders, Vidarsson, Van Eenoo; Vetokele, Uchebo, Iachtchouk (coach Bob Peeters)

RSCA: Proto; Safari, Wasilewski, Kouyaté, Odoi; Biglia, Kanu, Jovanovic, Gillet; Mbokani, De Sutter (coach John van den Brom)

Goals: 4', 24' & 75' Dieumerci Mbokani


Lees verder