[RETRO] Hattrick Luc Nilis op Sclessin in 1993

Luc Nilis 1993

Aanstaande zondag reist Sporting af naar Sclessin voor de Clasico tegen Standard. Twee dagen later, op dinsdag 24 oktober, is het 30 jaar geleden dat er een mooie 0-3 overwinning werd behaald aan de oevers van de Maas. Alle drie de doelpunten werden gemaakt door Luc Nilis, die dat seizoen niet minder dan 25 doelpunten maakte voor paars-wit. In alle competities speelde de Limburger 18 keer tegen de Rouches, hij won liefst keer dertien keer, deelde vier keer de punten en moest slechts één keer het onderspit delven.

Na een sterke start van de Luikenaren opende Lucky Luc de score op een gevieerde voorzet van Pär Zetterberg. Nilis verdubbelde daarna de voorsprong met een subtiele lob op assist van Philippe Albert. In de tweede helft profiteerde de nummer 9 van een scherpe pass van Johnny Bosman om ex-Anderlecht-doelman Jacky Munaron voor een derde keer te verslaan. De overwinning zette Sporting op weg naar een 23e titel en een tweede van drie titels op rij onder leiding van Coach Jan Boskamp.

Bekijk de uitgebreide samenvatting op Mauve TV

Standard: Munaron, Dinga, Cruz, Léonard, Genaux, Rednic, Hellers, Lashaf (32’ Goossens), van Rooij (54’ Bisconti), Rychkov & Wilmots (coach Haan)

RSCA: De Wilde, Albert (35’ Musonda), Rutjes, De Wolf, Crasson, Boffin, Versavel, Walem, Zetterberg (74’ Van Baekel), Bosman & Nilis (coach Boskamp)

Goals: 9’, 32’ & 54’ Luc Nilis

Lees verder