RSCA en Racing Mechelen worden partners

RSC Anderlecht blijft inzetten op jeugdopleiding. Daarom worden de samenwerkingsakkoorden met clubs uit verschillende regio’s in België verder uitgebreid.

RSC Anderlecht bouwt al enkele jaren duurzame relaties op met clubs die een kwalitatieve jeugdopleiding aanbieden. In dat kader zal de jeugdopleiding van RSC Anderlecht vanaf volgend seizoen een officiële samenwerking opstarten met traditieclub K. Racing Mechelen onder leiding van ex-bondsvoorzitter Francois De Keersmaecker.

Jean Kindermans, hoofd opleidingen van paars-wit, is opgetogen met deze nieuwe alliantie. “Racing Mechelen is niet alleen een club met naam en faam maar is er ook in geslaagd om een duidelijke visie inzake jeugdopleiding neer te zetten en te implementeren. Ik ben er van overtuigd dat de uitwisseling van kennis en het opsporen van jonge talenten uit de regio beide clubs zal ondersteunen op midden lange termijn.”

“Het is een eer voor Racing Mechelen dat een monument in het Belgische voetbal als RSC Anderlecht met ons in zee gaat. Marketing-gewijs, maar dit is vooral vanuit sportief oogpunt zeer belangrijk”, zegt Racing-voorzitter François De Keersmaecker.

Na K. Berchem Sport, KFC Turnhout, KFC Heur-Tongeren, Eendracht Mazenzele Opwijk, KSV Oudenaarde en Tempo Overijse is dit de zevende club waarmee RSCA opleiding in zee gaat. De uitwisseling van kennis en inbreng van expertise, het ontdekken en scouten van jong Belgisch talent en opleiding zijn de pijlers van deze akkoorden.

Lees verder