Sporting wint met 1-7 van La Louvière

Deze woensdagavond trok RSCA naar het Tivolistadion voor de 16de finales van de Croky Cup, de Beker van België. Coach Kompany bracht vijf nieuwe namen tussen de lijnen voor deze match. Lisandro Magallán, Lior Refaelov, Francis Amuzu, Majeed Ashimeru en Joshua Zirkzee kwamen aan de aftrap tegen de leider uit 2de amateur.

De eerste kansen van de wedstrijd vielen na een kwartier spelen. Francis Amuzu bracht als eerste gevaar op aangeven van Josh Cullen, maar hij kwam niet tot scoren. Even later moest de doelman van Les Loups zich reppen op een schot van Refaelov. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Joshua Zirkzee. Hij wist een mooie actie van Francis Amuzu en Amir Murillo af te ronden aan de eerste paal. De 0-2 kwam er na een corner van Sergio Gómez. Hij vond Wesley Hoedt, die de bal tegen de netten kopte. La Louvière kon niet veel later verrassend milderen tot 1-2. De scheidsrechter wees naar de stip na een vermeende fout van Amir Murillo, en Franco Louka liet die elfmeter niet onbeslist. Sporting liet zich echter niet uit het lood slaan. Al snel werd het 1-3 na alweer een actie op rechts van Amuzu en Murillo. Deze keer was het Rafaelov die wist te scoren. Net voor de rust maakte Joshua Zirkzee nog zijn tweede van de avond, na een perfecte center van de onvermijdelijke Sergio Gómez. 1-4, een comfortabele voorsprong aan de rust.

De doelpunten bleven in de openingsfase van de tweede helft even uit, al kwamen Francis Amuzu en Lior Refaelov wel dichtbij. Sporting controleerde de wedstrijd, en er kwamen enkele nieuwe namen tussen de lijnen. Onder hen ook Benito Raman, en die kwam niet om zomaar rond te kijken. Hij maakte er enkele minuten na zijn invalbeurt 1-5 van. Twee spelers maakten de avond af met hun tweede van de avond. Eerst was het Lior Refaelov die de score uitdiepte tot 1-6, en ook Wesley Hoedt maakte in de slotminuut - op vrije trap - zijn tweede van de avond. Eindstand 1-7, Sporting bekert verder.

RAAL : Libertiaux, Fiore, Vanhecke, Soumare, Azevedo (63’ Henri), Denayer, Franco (71’ Lokando), Lazitch, Louagé (79’ Romeyns), Francotte (63’ Gobitaka) & Luebo (46’ Djoum)

RSCA : Van Crombrugge, Murillo (46’ Mykhailichenko), Hoedt, Magallán, Gómez (79’ Sardella), Cullen, Olsson (74’ Ait El Hadj), Ashimeru, Refaelov, Amuzu (74’ Raman) & Zirkzee

Goals : 20’ Zirkzee (0-1), 31’ Hoedt (0-2), 35’ Franco (1-2, pen), 39’ Refaelov (1-3), 44’ Zirkzee (1-4), 75’ Raman (1-5), 79’ Refaelov (1-6) & 90’ Hoedt (1-7)