Voorbeschouwing STVV - RSCA

STVV - RSCA

Vorige zondag pakte RSC Anderlecht zijn eerste overwinning van het seizoen en het was meteen een mooie. Regerend landskampioen Antwerp werd met 1-0 verslagen in het Lotto Park na een penalty, omgezet door Kasper Dolberg. De Deen scoorde zo zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd voor paars-wit. Zondag volgt al meteen een volgende moeilijke opdracht met de verplaatsing naar STVV.

STVV viert dit seizoen zijn honderdste verjaardag en hoopt dan ook op een mooi jubileumjaar. Het eeuwfeest startte alvast goed met twee 1-0-overwinningen tegen Standard en Kortrijk. De Kanaries hebben zo nog steeds het maximum van de punten. Enkel AA Gent en Union doen even goed.

RSC Anderlecht heeft goede herinneringen aan wedstrijden tegen STVV. In totaal speelden de ploegen al 101 wedstrijden tegen elkaar, waarvan Sporting er 54 won. Ook vorig seizoen deed RSC Anderlecht het goed tegen Sint-Truiden. In het Daio Wasabi Stayen Stadium werd het 0-3 voor RSC Anderlecht en ook thuis kon Sporting drie keer scoren in een 3-1-overwinning.

Deze voorbeschouwing als eerste in je mailbox ontvangen? Schrijf je in op rsca.be/newsletter

STVV wordt dit seizoen dan wel een eeuw oud, de eerste ploeg onderging deze zomer een stevige verjongingskuur. De Limburgers namen afscheid van verschillende basisspelers zoals Mory Konaté, Robert Bauer en Gianni Bruno. Vooral die laatste zal door zijn 18 doelpunten vorig seizoen gemist worden op het Truiense kunstgras. In hun plaats krijgen onder andere de 18-jarige Mathias Delorge-Knieper, de 20-jarige Rein Van Helden en de 21-jarige Jarne Steuckers, die vorige week nog scoorde, dit seizoen hun kans bij het eerste elftal. Ook wordt er veel verwacht van hun nieuwe Japanse middenvelder Ryotaro ‘De Magiër’ Ito.

De Kanaries startten het seizoen ook met een nieuwe technische staf. Thorsten Fink, die in het verleden nog 150 wedstrijden speelde voor Bayern München, werd aangeduid als nieuwe hoofdcoach. Hij laat de Truienaars spelen in een 3-4-2-1 en staat voor verzorgd, aanvallend voetbal. In de driemansverdediging moet Bruno Godeau voor de ervaring zorgen, naast jonkies Smets en Van Helden. Op het middenveld vinden we de Japanse Ito terug als spelverdeler. Hij moet ervoor zorgen dat aanvallers als Aboubakary Koita en Fatih Kaya in stelling worden gebracht.

Mogelijke opstelling (3-4-2-1): Schmidt - Godeau, Smets, Van Helden - Bocat, Ito, Delorge-Knieper, Ananou - Koita, Steuckers - Kaya

Staf STVV: Thorsten Finck (coach), Sebastian Hahn (assistent-coach), Dries Van Meirhaeghe (assistent-coach) & Dennis Rudel (keeperstrainer)

Scheidsrechters: Lawrence Visser, Rien Vanyzere (1ste assistent), Thibaud Nijssen (2de assistent), Jan Boterberg (4de official), Jasper Vergoote (VAR), Martijn Tiesters (Assistent VAR)

Lees verder