Voorbeschouwing La Louvière - RSCA

RAAL - RSCA

Op dinsdag 31 oktober reist paars-wit af naar Tivoli voor de zestiende finale van de Croky Cup. In 2021 maakte Sporting dezelfde verplaatsing met een overtuigende 7-1 zege als gevolg. Er zijn echter redenen genoeg om de Wolven serieus te nemen en niet uit te gaan van een eenvoudige overwinning. 

De mannen van coach Frédéric Taquin staan momenteel bovenaan in de hoogste amateurklasse. De fiere leider is ongeslagen en pakte liefst 26 punten in 10 wedstrijden. De aanvalslinie vindt de weg naar de netten vlot dankzij twee in Neerpede gevormde spelers: Mohammed Soumare en Jorn Vancamp. Zij zijn niet de enige oude bekenden. Technisch directeur Nicolas Frutos, maakte 52 goals voor paars-wit. Dat hadden er veel meer kunnen moest "de Reiger" niet zoveel blessureleed gekend hebben. Later was hij actief als assistent-coach en even als hoofdcoach ad interim. In de pers liet hij zich ontvallen "blij te zijn om zijn club terug te zien." Insgelijk, Nico. 

Een nieuwe wind in 2017

Na het winnen van de Belgische beker in 2003 verdween het stamnummer 93 in 2009 helaas van het Belgische voetbaltoneel. In 2017 kochten nieuwe investeerders het nummer 94 van Racing Charleroi Couillet Fleurus om hun amateur D3-campagne opnieuw op te starten. Sindsdien zijn de groen-witten opgeklommen in de voetbalpiramide en dit willen ze dit jaar promoveren naar de Challenger Pro League. 

De wedstrijd begint om 20.30 uur en wordt uitgezonden op Club RTL.

De selectie (18 spelers) :


RETRO : ZESTIENDE FINALE IN 2021

De twee ploegen hebben elkaar in dezelfde fase van de competitie al eens ontmoet in 2021, maar de Wolven zaten toen in de tweede amateurklasse. Joshua Zirkzee opende de score na een fraaie schijnbeweging. Nadat de 0-2 op corner werd binnengekopt, maakten de Wolven de aansluitingstreffer op strafschop. Nog voor rust stelde Sporting orde op zaken met goals van Refaelov en opnieuw Zirkzee. Finaal werd met 1-7 gewonnen, maar alle toeschouwers waren getuige van een mooie voetbalavond in een sfeervol stadion.

Herbekijk de beelden nu op Mauve TV

RAAL : Libertiaux, Fiore, Vanhecke, Soumare, Azevedo (63’ Henri), Denayer, Franco (71’ Lokando), Lazitch, Louagé (79’ Romeyns), Francotte (63’ Gobitaka) & Luebo (46’ Djoum)

RSCA : Van Crombrugge, Murillo (46’ Mykhailichenko), Hoedt, Magallán, Gómez (79’ Sardella), Cullen, Olsson (74’ Ait El Hadj), Ashimeru, Refaelov, Amuzu (74’ Raman) & Zirkzee

Goals : 20’ Zirkzee (0-1), 31’ Hoedt (0-2), 35’ Franco (1-2, pen), 39’ Refaelov (1-3), 44’ Zirkzee (1-4), 75’ Raman (1-5), 79’ Refaelov (1-6) & 90’ Hoedt (1-7)

Lees verder