Voorbeschouwing #CERAND

PREVIEW #CERAND

Dit weekend reist paars-wit af naar het Jan Breydelstadion om het op te nemen tegen Cercle Brugge op speeldag 13 van de Jupiler Pro League. De groen-zwarten staan momenteel op de vierde plaats, op slechts drie punten van Sporting. De mannen van trainer Miron Muslic pakten negen op negen in de competitie, maar werden deze week op strafschoppen uitgeschakeld in de Croky Cup. Een gewond dier is altijd gevaarlijk, er wacht Sporting dus een moeilijke wedstrijd, zondag om 13u30.

Deze voorbeschouwing als eerste in je mailbox? Schrijf je in op de RSCA newsletter

RSCA NEWSLETTER

DE TEGENSTANDER: CERCLE BRUGGE

Na een achtste plaats in de reguliere competitie en een tweede plaats in de Europa Play-offs vorig jaar, kende Cercle Brugge een sterke competitiestart met 12 op 18. Vervolgens werden drie nederlagen op rij beantwoord met drie zeges tegen Leuven (3-2), Gent (2-0) en Mechelen (0-2). Dat brengt Cercle op plaats vier in het klassement.

Vier, dat is ook het aantal spelers in de Brugse kern met een paars-wit verleden. Maxime Delanghe, Kazeem Olaigbe, Sébatien Bruzzese en Nils De Wilde. Die laatste ruilde afgelopen zomer de RSCA Futures voor een avontuur bij de Vereniging. Afgelopen woensdag stond De Wilde in de basis en de kans bestaat dat hij zondag kan rekenen op een derde basisplaats dit seizoen. Hannes Vander Bruggen die normaal op het middenveld postvat is immers geschorst en Abu Francis (meniscus) is geblesseerd. Andere gekwetsten zijn Thibo Somers, Christiaan Ravych en Leonardo Lopes.

Woensdag werd Cercle na een late gelijkmaker van Jelle Vossen na verlengingen en penalties uitgeschakeld door Zulte Waregem. Coach Miron Muslic - die heel wat spelers rust gaf - sprak van een enorme ontgoocheling na de vroegtijdige bekerexit. 

De mooie vierde plaats heeft Cercle te danken aan een goeie organisatie en solide verdediging die dit seizoen nog maar 11 doelpunten moest slikken, enkel Genk en Antwerp doen beter (10 goals tegen). Kevin Denkey zorgt aan de overzijde voor de doelpunten, de Togolees maakte liefst 10 van de 16 doelpunten en is zo voorlopig topschutter eerste klasse.

15 van Cercle's 16 doelpunten werden binnen het 16-metergebied gemaakt. Qua aanvoer is er niemand die zich weet te onderscheiden zoals Théo Leoni bij paars-wit met 6 assists. Het gevaar kan van overal komen zoals van de oprukkende back Siquet (2 assists), of de van Monaco gehuurde aanvallende middenvelder Félix Lemaréchal (ook 2 assists).

Mogelijke opstelling Cercle: Warleson, Siquet, Popovic, Daland, Nazinho, De Wilde, Lemaréchal, Olaigbe, Minda, Gboho & Denkey

Technische staf: Miron Muslic (coach), Jimmy Dewulf (assistent), Radhi Jaïdi (assistent), Bruno Andrade (assistent) & Stefan Toonen (keeperstrainer)

ScheidsrechtersJan Boterberg, Laurent Conotte (AR1), Michele Seeldraeyers (AR2), Anthony Letellier (4OFF), Lawrence Visser (VAR) & Ella De Vries (AVAR)

RETRO : HATTRICKHELD DIEUMERCI (12-08-12)


In het seizoen 2012-2013 reisde Sporting af naar het Jan Breydelstadion op de derde speeldag. In die wedstrijd demonstreerde Dieumerci Mbokani opnieuw zijn talent en neus voor doelpunten. De Congolese aanvaller opende de score in de vierde minuut op een voorzet van Denis Odoi. Na een half uur verdubbelde hij de voorsprong na een actie van collega-spits Milan Jovanovic, om het een kwartier voor tijd helemaal af te maken na een subtiele steekbal van Guillaume Gillet. 

Bekijk de samenvatting op Mauve TV

Dieumerci Mbokani scoorde dat seizoen 27 keer in 38 wedstrijden. Hij was een van de steunpilaren van een team dat na een spannende strijd met Zulte Waregem de 32ste titel mocht optillen. Tijdens zijn twee periodes bij Sporting speelde Dieu 79 wedstrijden en scoorde hij 48 doelpunten. Zijn palmares bij Sporting telt drie landstitels en een Belgische Supercup. 

Cercle: Verbist; Evens, Portier, Wils, Cornelis; Smolders, Vidarsson, Van Eenoo; Vetokele, Uchebo, Iachtchouk (coach Bob Peeters)

RSCA: Proto; Safari, Wasilewski, Kouyaté, Odoi; Biglia, Kanu, Jovanovic, Gillet; Mbokani, De Sutter (coach John van den Brom)

Goals: 4', 24' & 75' Dieumerci Mbokani

Lees verder