Voorbeschouwing #ANDOHL

#ANDOHL

Deze zaterdagavond ontvangt paars-wit OH Leuven in het Lotto Park op speeldag 12 van de Jupiler Pro League. Sporting heeft de beste thuisreputatie van de competitie, maar winnen tegen OH Leuven wordt geen sinecure.

Sinds de terugkeer van Leuven op het hoogste niveau heeft Sporting slechts één keer gewonnen (afgelopen maart) in zes ontmoetingen. Opmerkelijk is dat de thuiswedstrijden alledrie in een 2-2 gelijkspel eindigden. Een gewoonte waarmee komaf moet gemaakt worden. 

PRAKTISCHE INFO
Deze voorbeschouwing als eerste in je mailbox? Schrijf je in op newsletter.

NEWSLETTER 


"Goede spelers veren op na een tegenslag".


Coach Brian Riemer beantwoordde alle vragen die hem door de pers werden gesteld, en ging met name in op onze toekomstige tegenstanders. "Ik ben blij dat we niet tegen hen spelen in de eerste wedstrijd na hun trainerswissel, want het zou mijn job nog ingewikkelder gemaakt hebben. We zien een team dat directer en verticaler speelt dan vorig jaar. We verwachten dat ze zullen proberen ons pijn te doen met hun snelheid op de flanken en voorin. Het is een team dat we absoluut serieus moeten nemen. Ik heb de jongens verteld dat goede spelers opveren na een tegenslag, dus dat is wat ik morgen verwacht."

Bekijk gratis op Mauve TV

De tegenstander : OH Leuven

Na een povere 9 op 30 besloot het Leuvense management op vrijdag 13 oktober  afscheid te nemen van coach Marc Brys, die maar liefst 118 wedstrijden aan het roer had gestaan bij OH Leuven. Een 3-2 nederlaag in het Jan Breydelstadion bezegelde het lot van de Antwerpse coach. Sindsdien staat Eddy Vanhemel ad interim aan het roer. Het gekende psychologische effect deed afgelopen weekend al dienst. De Leuvenaren wonnen thuis met overtuigende 4-0 cijfers van Trudonnaires, dankzij doelpunten van Nsingi, Schrijvers en een twee goald van Mendyl.

Eddy Vanhemel - die donderdag tegen STVV de terugkeer van Dagur Thorsteinsson en kapitein Mathieu Maertens verwelkomde - sprak over de wedstrijd van zaterdagavond. "Het is een totaal andere context en tegenstander dan de vorige wedstrijd, dus we zullen ons moeten focussen op andere punten. Iedereen is gemotiveerd, dus ik heb vertrouwen in dit team. Ik kan de spelers alleen maar feliciteren met het enthousiasme en de energie waarmee ze deze week hebben getraind", vertelde hij op de officiële website van OH Leuven. Volgens de coach zijn Alexandro Calut, Federico Ricca, Richie Sagrado en Nathan Opoku de enige Leuvense spelers die nog niet beschikbaar zijn.

Laatste opstelling OH Leuven (3-4-1-2) : Prévot, Schingytienne, Pletinckx, Miguel, Mendyl, Misao, Schrijvers (Banzuzi), Vlietinck, Maziz (Thorsteinsson), Nsingi (N'Dri) & Brunes (Maertens)

Staf : Eddy Vanhemel (interim-coach), Joachim Mununga (assistent), Bram Verbist (assistent), Roel Tambeur (performance coach), Charle Jaspers (performance coach)

Scheidsrechters : Nathan Verboomen (REF), Mathias Hillaert (AR1), Bryan Bijnens (AR2), Hannes De Couvreur (4OFF), Wesli De Cremer (VAR), Lennert Becquet (AVAR) & Glenn Claes (RO)


RETRO : TWEE MITROGOALS IN 2013

Begin november 2013 ontving paars-wit OHL op de 14de speeldag in een sfeervol Lotto Park, zoals vanavond.

Na een eerste schot van de Nederlander Demy de Zeeuw op de paal kreeg Sporting een aantal uitgespeelde kansen, maar het moest wachten tot vlak voor rust om de score te openen via de Amerikaanse middenvelder Sacha Kljestan, die goed werd opgesteld door Olivier Deschacht. Even later was het Anthony Vanden Borre die de jonge Aleksandar Mitrovic - die de zomer ervoor van Partizan Belgrado naar RSC Anderlecht was gekomen - in stelling bracht om de voorsprong te verdubbelen.

In de tweede helft trof Mitrovic opnieuw raak op voorzet van Deschacht. Een doublé voor Mitrogoal, 2 van de 44 doelpunten die de Servische international maakte in zijn 90 wedstrijden voor paars-wit.

RSC Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, Milivojevic, Kljestan (66' Tielemans), de Zeeuw (74' Praet), Bruno, N'Sakala (85' Acheampong) & Mitrovic
(Coach John van den Brom)

OH Leuven: Lenaerts, Petterson, Raymaekers, Robson, Bandalovski, Geraerts, Ngolok, Azevedo (82' Cerigioni), Messoudi (88' Gíslason), Kostovski (46' David Wijns) & Ogunjimi
(Coach Ronny Van Geneugden)

Goals: 43' Kljestan, 44' Mitrovic, 69' Messoudi & 81' Mitrovic

Bekijk de retro video op Mauve TV

Lees verder