Voorbeschouwing RSCA - Cercle

Killian Sardella

Woensdagavond speelt paars-wit de allerlaatste wedstrijd van het kalenderjaar thuis tegen Cercle Brugge. Een wedstrijd die helaas wordt betreurd door het overlijden van de moeder van spits Kévin Denkey, de huidige topscorer in de Jupiler Pro League met vijftien doelpunten. RSC Anderlecht wenst Kévin Denkey en zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Deze voorbeschouwing in je mailbox ? Schrijf in op de newsletter

NEWSLETTER

PRAKTISCHE INFO

DE TEGENSTANDER : CERCLE BRUGGE

Na de achtste plaats in het reguliere seizoen en de tweede plaats in de Europa Play-offs vorig jaar, ging Cercle Brugge goed van start met 12 punten uit 18, maar leed daarna drie nederlagen op rij. Cercle Brugge knoopte terug aan met drie overwinningen, maar verloor thuis met 0-3 (doelpunten van Kasper Dolberg, Anders Dreyer en Mario Stroeykens) van paars-wit op speeldag 13. Een wedstrijd waarin de groen-zwarten aanzienlijk waren verzwakt, met een aantal geblesseerde en geschorste spelers. 

Sindsdien haalden de mannen van Miron Muslic 10 op 18. De enige twee nederlagen kwamen tegen Union (2-1) en Antwerp (1-3) begin december.  Ze zullen het echter moeten doen met de afwezigheid van vaste waarden Kévin Denkey (60% van de doelpunten van Cercle) en Hugo Siquet (geblesseerd). Om hun spits te steunen, maar ook om hun plaats in de top 6 te verdedigen, zullen de groen-zwarten deze woensdagavond ongetwijfeld zeer gemotiveerd naar het Lotto Park trekken.

Paars-wit is op zijn hoede voor de sterke tegenstander, maar kan met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd. Ook bij een tegenslag hoeven de mauves niet te wanhopen. Sporting verloor geen enkele van de laatste vijf ontmoetingen in de Pro League waarin het op achterstand kwam (3W 2D). Sinds 22 oktober maakte man-in-vorm Anders Dreyer 10 doelpunten. De Deen vertoeft zo in mooi gezelschap. Enkel Harry Kane doet met 12 doelpunten beter, Kylian Mbappé staat met 10 goals op gelijke hoogte (top 10 competities Europa).

Mogelijke opstelling Cercle Brugge : Warleson, Semedo, Daland, Popovic, Lietaert, Van der Bruggen, Lemaréchal, Gboho, Somers (c), Minda & Olaigbe

Staf : Miron Muslic (head coach), Jimmy De Wulf (assistant coach), Radhi Jaïdi (assistant coach), Bruno Andrade (assistant coach) & Stefan Toonen (keepers coach)

SCHEIDSRECHTERS : Lothar D'Hondt, Romain Devillers (AR1), Nico Claes (AR2), Brent Staessens (4OFF), Bram Van Driessche (VAR), Koen Thijs (AVAR) & Roel Bensch (Replay Operator)


RETRO : RSCA 4-3 CERCLE COMEBACK VAN HET JAAR (1992)

Hoewel de term "remontada" toen nog niet bestond in de voetbalwereld, was die in het voorjaar van 1992 erg toepasselijk in het Astridpark. Paars-wit kwam immers 0-3 in het krijt te staan tegen de Vereniging. Onder impuls van Versavel, Oliveira & Degryse werd de achterstand in nauwelijks 20 minuten omgezet in een een voorsprong. Een remontada avant la lettre. De uitgebreide samenvatting is nu te bekijken op Mauve TV.

Bekijk de video op Mauve TV

RSC Anderlecht (coach De Mos) : De Wilde, Kooiman, Rutjes, De Wolf, Crasson, Versavel, Walem, Boffin, Lamptey, Verheyen (46' Oliveira) & Degryse

Cercle Brugge (coach Houwaart) : Feys, Abdellah, Tipuric, Siquet, Lamaire, Bwalya (65' Cooman), Karacic, Soenens, De Nil, De Buyser & Wellens

Lees verder