Op stage tegen SC Braga en een galamatch tegen Wolfsburg: dit is de voorbereiding op het nieuwe seizoen

Preparation first team 24/25

PRESEASON 24/25

De voorbereiding van RSC Anderlecht op het seizoen 2024/2025 gaat van start op 20 juni. Dan keren de spelers die niet actief zijn met hun nationale ploegen terug naar de club om de eerste medische en fysieke testen te ondergaan. Op zaterdag 22 juni staat de eerste groepstraining al op het programma. Die training is live mee te volgen op Mauve TV, dat dit seizoen ook in een nieuw jasje zit.

Naar Mauve TV

ZES VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN

Ook alle oefenwedstrijden worden opnieuw live uitgezonden op Mauve TV. Dat oefenschema ziet er als volgt uit:

De eerste friendly van paars-wit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt gespeeld op 26 juni tegen RUTB Tubeke in het Stade Edmond Luberton om 14u30. Tickets voor supporters van RSC Anderlecht zijn nu beschikbaar op ticketing.rsca.be.

Enkele dagen later volgt een oefenwedstrijd tegen het zonet gepromoveerde Dender op 29 juni om 14u30, achter gesloten deuren op het trainingscentrum van Neerpede.

Ook op zaterdag 6 juli speelt RSCA nog een oefenwedstrijd achter gesloten deuren, om vervolgens op 7 juli op zomerstage te vertrekken.

STAGE IN PORTUGAL

Dit jaar trekken de spelers van 7 juli tot 14 juli naar het zuiden van Portugal voor een intensieve aanloop naar het nieuwe seizoen. 

Op Portugese bodem wordt op zaterdag 14 juli een oefenwedstrijd gespeeld tegen SC Braga om 12u00. De wedstrijd vindt plaats in het Famalicão Municipal Stadium.

GALAMATCH & FANDAY

De finale test volgt op 20 juli, wanneer RSC Anderlecht naar jaarlijkse traditie een galamatch organiseert in het Lotto Park. Tegenstander van dienst wordt dit jaar VfL Wolfsburg. Meer over de galawedstrijd en fanday lees je hier.

Daags na de galamatch neemt RSCA het met een ander elftal ook nog op tegen het Franse FC Metz, om 11u. Deze wedstrijd vindt plaats op het trainingscentrum van Neerpede achter gesloten deuren.

Galamatch & Fanday

RSCA FUTURES

Ook de RSCA Futures starten binnenkort aan hun voorbereiding. Net als bij de A-ploeg, kan je de matchen van onze beloften live volgen op Mauve TV. Hun oefenschema ziet er als volgt uit:

 • 10/07: Sporting Hasselt - RSCA U23 
 • 17/07: KSV Oudenaarde - RSCA U23
 • 21/07: RAEC Mons - RSCA U23 
 • 26/07: Hoogstraten - RSCA U23
 • 03/08: Knokke - RSCA U23

MIS NIETS DANKZIJ MAUVE TV

Je hoeft geen seconde van de voorbereiding te missen dankzij Mauve TV. Naast de oefenwedstrijden van onze A-ploeg en Futures in de voorbereiding, vind je er ook behind-the-scenes vanop stage, documentaires, interviews en meer.

Je kan het volledige aanbod van Mauve TV kijken voor slechts €2,5 per maand, of je krijgt je toegang bij het Mauve+ Silver of Mauve+ Gold membership. Ontdek het vernieuwde platform hier.

Alle oefenwedstrijden zullen exclusief live te bekijken zijn op MAUVE TV. Naast de zes oefenwedstrijden van het eerste elftal, krijg je op ons videoplatform ook exclusieve behind-the-scenes aangeboden tijdens de voorbereiding en de zomerstage.

Ook de oefenwedstrijden van de RSCA Futures en de RSCA Women zullen exclusief te bekijken zijn op MAUVE TV.

Naar Mauve TV

Het volledige programma

 • 26/06 - 14u30: AFC Tubeke - RSCA (stade Edmond Luberton) 
 • 29/06 - 14u30: RSCA - FCV Dender (achter gesloten deuren)
 • 6/07 - 14u30: oefenwedstrijd achter gesloten deuren 
 • 7/07: vertrek op stage naar Algarve
 • 14/07 - 11u00: SC Braga - RSCA (Famalicão Municipal Stadium)
 • 20/07: RSCA - VfL Wolfsburg (Lotto Park)
 • 21/07: RSCA - FC Metz (achter gesloten deuren)

Lees verder