Jullie 'Players of the Season’ 23-24

Vorige week vroegen we op onze social media-kanalen aan alle fans van Sporting om hun Player of the Season te kiezen van onze vier belangrijkste teams. De stemmen zijn ondertussen geteld en dit zijn de resultaten:

A-Team Player of the Season

Voor ons eerste elftal was het Anders Dreyer die met 28% van de stemmen als beste uit de bus kwam. Net voor aanvoerder Jan Vertonghen (22%), en met Zeno Debast (18%) ook nog op het podium. Théo Leoni (15%) eindigde op de vierde plaats. Met 21 doelpunten en 9 assists in alle competities heeft de Deense middenvelder gedurende heel het seizoen vaak het verschil gemaakt.

Female Player of the Season

Bij de RSCA Women was het Tine De Caigny die met de meeste stemmen ging lopen. Ondanks dat ze vaak in het centrum van de verdediging speelde, op een positie die ze niet gewoon was, toonde ze toch haar klasse. En dat werd opgemerkt. Met 24% van de stemmen bleef Tine De Caigny Sarah Wijnants (13%), Laura De Neve (12%) en Lore Jacobs (10%) ruim voor.

Young Player of the Season

Voor zijn prestaties in de Challenger Pro League werd Tristan Degreef door onze supporters verkozen tot beste RSCA Futures-speler. Zijn uitstekende vorm heeft hem meerdere selecties voor het A-team opgeleverd. Hij maakte ook dit seizoen z’n debuut voor het eerste elftal en mocht genieten van speelminuten in het Lotto Park. Nummers twee en drie in de stemming waren Amando Lapage (16%) en Nilson Angulo (15%).

Futsal Player of the Season

Gabriel 'Grello' d'Angelo werd voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Schoen van de Futsal League. Hij werd dan ook logischerwijs door de fans verkozen tot de Futsal Player of the Season met 17% van de stemmen. Daarna waren de stemmen zeer gelijk verdeeld, met Tom Cardoen (9%), Steven Dillien (8%) en Dragan Tomic (7%) die de top vier compleet maakten.

Lees verder