Fysieke testen op Neerpede voor kandidaat-politieagenten

Speciaal bezoek deze zaterdag 21 augustus op Neerpede. Op het kleine kunstgrasveld werden er de hele dag fysieke testen afgelegd. Niet door spelers van paars-wit, wel door kandidaat-politieagenten van de Federale Politie.  

Voor één keer kleurde Neerpede niet paars, maar wel blauw tijdens een training. De Federale Politie organiseerde namelijk haar testdagen voor kandidaat-politieagenten in het oefencomplex van RSC Anderlecht. Een hele dag lang werden nieuwe rekruten onderworpen aan een reeks fysieke testen op kunstgrasveld van Sporting. Motorrijders van de Federale Politie gaven daarnaast ook een demo van hun stuurmanskunsten. 

RSC Anderlecht stelde voor deze testdagen met plezier haar faciliteiten ter beschikking van de Federale politie. Deze testdag was slechts één van de uitingen van een breder, belangrijk partnership tussen de club en de (lokale) overheden. Dat partnerschip vertaalt zich doorheen het jaar in een wisselwerking op vlak van infrastructuur voor vormingen en lezingen van de politie, maar ook in de co-organisatie van events of andere samenwerkingen.