RSCA Podcast - Robbie Rensenbrink, de Slangenmens

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door Coca-Cola.

Elke club heeft zo zijn coryfee. Een uitzonderlijke voetballer die in een adem genoemd wordt met één club. Royal Sporting Club Anderlecht heeft er twee: Paul Van Himst en Rob Rensenbrink.

Daar waar Paul Van Himst de volledige voetbalstijl van RSC Anderlecht belichaamt, het champagnevoetbal, staat Pieter-Robert “Robbie” Rensenbrink voor onze elegantie en de Europese zegetochten, de internationalisering van onze clubgeschiedenis. Een belangrijk deel van ons DNA. WK-finalist in 1978 met Oranje ook.

In de tweede RSCA Podcast brengen we het verhaal van Rob Rensenbrink, de slangenmens, bescheiden wereldster van de jaren 70. Twee titels met paars-wit, vier nationale bekers, maar Rensenbrink is vooral hoofdrolspeler van de eerste twee gewonnen Europacups en twee Europese Supercups.

Rob Rensenbrink is beste nummer 11 uit de geschiedenis van paars-wit en samen met Paul Van Himst de beste voetballer aller tijden van Royal Sporting Club Anderlecht. Waar Ajax hun nummer 14 heeft, hebben wij een mythische nummer 11. Rensenbrink, onze tijdloze ambassadeur.

Beluister op Spotify

Beluister op Soundcloud

Beluister op Podcast Addidct

Abonneer en beluister op Apple Podcast

Beluister & kijk via YouTube

Eén jaar na zijn dood vieren we het leven van Robbie met twee nieuwe afleveringen van onze RSCA Podcast. In de Franstalige aflevering schuiven Jean Thissen, destijds ploeggenoot van Rensenbrink, en Yves Taildeman, sportjournalist en begeesterd door Robbie, mee aan tafel.

Voor de Nederlandstalige aflevering had presentator David Steegen de eer en het genoegen om Corrie Rensenbrink, vrouw van Robbie, te mogen verwelkomen. Jan Mulder en Hugo Broos, nog zo’n clublegendes, praten met Corrie over ‘hun’ Rob Rensenbrink.

Lees verder