RSCA Podcast - Silvio Proto. Een clubicoon op voetbalpensioen.

Een maand nadat hij de handschoenen aan de haak hing, blikken we in de derde RSCA Podcast terug op de carrière van Sil’.

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door Coca-Cola.

Silvio Proto is een van de laatste clubmannen van RSC Anderlecht. De kleinzoon van een Siciliaanse mijnwerkers is al op jonge leeftijd gebeten door de voetbalmicrobe en niets zal zijn droom in de weg staan: profvoetballer worden. 

Op zijn 16de is het al zover, hij keept zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau met La Louvière tegen AA Gent. 6 jaar later, in 2005, kan hij kiezen uit een hele reeks topclubs maar hij wil naar RSC Anderlecht. De grootste club van het land. Hij zal 11 seizoenen voor paars-wit voetballen, 373 keer zal de vurige Belgo-Siciliaan de Anderlechtse vesting verdediging. De populaire Silvio Proto staat voor 6 kampioenstitels. Na zijn passage in Brussel wint hij nog, en passant, de Italiaanse beker en supercup met Lazio Roma. 

BELUISTER OP SPOTIFY

BELUISTER OP SOUNDCLOUD

Beluister op Podcast Addict

Abonneer en beluister op Apple Podcast

Een maand nadat hij definitief de handschoenen aan de haak hing, blikken we terug op de carrière van Sil’ in de derde RSCA Podcast. We nodigden Silvio en enkele ex-ploegmaats uit in het Lotto Park, voor een gesprek over clubliefde en bijgeloof. In de Franstalige aflevering gaat presentator David Steegen in gesprek met Silvio en Guillaume Gillet. In de Nederlandstalige aflevering ontvangt David Frank Boeckx en Olivier Deschacht. 

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de gewaardeerde steun van RSC Anderlecht-partner
Coca-Cola.

Lees verder