Beluister nu aflevering 12 en 13 van de RSCA Podcast

Jean Kindermans, Jan Verlinden en René Peeters spreken over de stap van jeugdvoetbal naar profvoetbal.

Hoe zet je als jonge talentvolle speler de stap naar professioneel voetbal? Over die vraag buigen drie ervaringsdeskundigen en steunpilaren van de jeugdopleiding van Royal Sporting Club Anderlecht zich in aflevering 12 en 13 van de RSCA Podcast.

Jean Kindermans, al zeventien jaar hoofd van de RSCA Belfius Academy, schuift in beide afleveringen aan tafel bij host David Steegen. In de Nederlandstalige aflevering wordt hij vergezeld door Jan Verlinden, pedagogisch begeleider van jonge talenten die op de rand staan van hun overstap naar het eerste elftal. In de Franstalige aflevering wordt Jean Kindermans bijgestaan René Peeters, net als Kindermans destijds zelf een jeugdproduct dat mocht proeven van het eerste elftal van paars-wit. René ziet nu uit eerste hand hoe beloftevolle voetballers hun plaats afdwingen in Anderlecht 1 als assistent-coach van de beloften van RSCA. 

Waarom deed Yari Verschaeren het zo goed op het veld in het midden van eindexamens en een opflakkerende verliefdheid? Wat zei Romelu Lukaku tegen Jeremy Doku toen die moest beslissen over zijn sportieve toekomst? En wat leerde Jean Kindermans van de jonge Anthony Vanden Borre en Vincent Kompany toen hij startte als hoofd van de jeugdopleiding? Je ontdekt het in de laatste RSCA Podcast.

BELUISTER OP SPOTIFY
BELUISTER OP SOUNDCLOUD

BELUISTER OP PODCAST ADDICT

BELUISTER OP APPLE PODCAST

Lees verder