"Dit zijn de wedstrijden die iedereen wil spelen"

Yari Verschaeren

Een terugwedstrijd die nog volledig open ligt na de 1-1 uit de heenwedstrijd, in een van top tot teen geel en onlangs gerenoveerd Estadio de la Cerámica, tegen de zesde ploeg in La Liga. De wedstrijd van donderdag tegen Villarreal CF is vooral een goede gelegenheid voor Sporting om zijn recente goede prestaties te bevestigen. En om te tonen wat dit team in zijn mars heeft, zoals coach Brian Riemer het stelt. Hij reisde woensdag met een quasi volledig fitte ploeg naar Villarreal (buiten Kana en Delcroix) en nam plaats naast Yari Verschaeren in de perszaal van het Estadio de la Cerámica.

Brian Riemer:

“We spelen tegen een Europese topclub, dat 16e staat op de Europese ranking en daar de laatste jaren geweldig heeft gepresteerd. We kennen hun individuele kwaliteiten. We kunnen wel stellen dat Villarreal de duidelijke favoriet is, gezien die Europese ervaring en aangezien ze thuis spelen. Maar anderzijds weten we ook waartoe we in staat zijn. Het is zo'n wedstrijd waar we eigenlijk alles te winnen hebben. Het is ook een topervaring voor onze jonge spelers. Je bereikt niet elke dag een kwartfinale van een Europese competitie, en die kans hebben we morgen. Dus ja, ik geloof dat we een goede kans maken. Het wordt een zware strijd, maar we zijn er klaar voor."

Yari Verschaeren:

"Ik kan alleen maar bevestigen wat de coach zei: we hebben vertrouwen na onze recente prestaties. We hebben in de heenwedstrijd (1-1) al getoond dat we ons kunnen meten met een ploeg als Villarreal, dus we moeten er vol in geloven dat we morgen het gewenste resultaat kunnen halen. Over mijn goede vorm van de voorbije maanden? Ik voel me inderdaad heel goed. Ik heb bijna altijd als nummer 10 of als winger gespeeld, maar de positie van een nummer 8 gaat me goed af. De coach stelt hoge eisen, onder meer qua loopvermogen, maar ik heb dat in me en ik stel vast dat ik dat kan combineren met mijn technische vaardigheden. Ik speel dus met vertrouwen, een gevoel van vertrouwen dat in de hele groep zit. Dat hopen we morgen op het veld te laten zien."

BEKIJK DE VIDEO OP MAUVE TV

BEKIJK DE FOTO'S VAN DE DAG