"Ik heb vertrouwen in dit team"

Brian Riemer

Het Lotto Park is bijna volledig uitverkocht voor de derde thuiswedstrijd van Brian Riemer. De coach nam voor de wedstrijd van zondag tegen Antwerp plaats in de perszaal.

Kristian Arnstad is geschorst nadat hij tegen Seraing zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. "Gelukkig is het middenveld de zone waar we de grootste beschikbaarheid hebben en wel wat mogelijkheden hebben. Maar natuurlijk zullen we Kristian missen. Hij speelt een belangrijke rol in wat we momenteel aan het opbouwen zijn en hij heeft het erg goed gedaan sinds mijn komst hier.”

De coach gaf aan dat Lior Refaelov pas zaterdag zijn eerste volledige groepstraining zal doormaken, maar dus wel in aanmerking komt voor de wedstrijd. Marco Kana is nog niet beschikbaar. "We hebben Marco nodig. Ik vind hem zo'n goede speler en hij bestrijkt precies die posities die ik wil. Hij kan op de 6 maar ook centraal in de verdediging spelen. Hij is zo’n typische Anderlecht-speler waar ik ook een team rond wil bouwen. Gelukkig is zijn comeback niet veraf, maar het is wel nog te vroeg om hem op te nemen voor de wedstrijd van komende zondag en waarschijnlijk ook voor die van vrijdag tegen KV Oostende. We zullen zien."

RSCA staat zondag tegenover Antwerp, dat momenteel comfortabel derde staat in de competitie. "Ik kijk opnieuw uit naar deze challenge. Het is de laatste ploeg uit de top 4 waar ik nog niet tegen gespeeld heb. Ze hebben al een goed seizoen achter de rug, daar heb ik veel respect voor. Maar ik geloof in ons team en ik kan niet wachten om terug te keren naar dit geweldige stadion en onze geweldige fans weer te mogen begroeten. Mijn eerste wedstrijd draaide niet uit zoals we dat hadden gewild, met die vroege rode kaart. De tweede wedstrijd waren er geen fans in het stadion toegelaten. Dus hopelijk wordt dit onze lucky third en kunnen we een goede prestatie neerzetten."

De coach werd ook gevraagd naar het vertrek van Julien Duranville. "Ik vind het erg jammer dat Julien de club verlaat. Ik heb eigenlijk niet eens de kans gehad om met hem te trainen, omdat hij al die tijd geblesseerd was. Ik weet dat het zijn ambitie was om de stap naar de Duitse competitie te maken. Wij hadden het nooit zo gewild. Voor ons is het altijd onze eerste prioriteit om onze eigen talenten te ontwikkelen en ze te zien openbloeien in de eerste ploeg. Vanuit Anderlecht-perspectief is het dus een trieste dag wanneer we één van onze Neerpede-jongens zien vertrekken, maar ik wens hem niets dan het beste toe."

Lees verder