"Ik wil de lach terugbrengen bij de spelers én de fans"

Robin Veldman

Nadat de club besliste om de samenwerking met coach Felice Mazzù te stoppen, neemt Robin Veldman tijdelijk het roer over van de eerste ploeg. De coach nam samen met Lior Refaelov plaats in de perszaal, daags voor de wedstrijd tegen FCSB in de Conference League.

“Dit is een bijzondere situatie, maar ik wil samen met de staf al mijn tijd en energie aanwenden om de eerste ploeg er bovenop te helpen. Daar zijn we nu al 48 uur non-stop mee bezig. We moeten dat vertrouwen terugvinden en zo opnieuw groeien. Ik wil snel opnieuw een glimlach op de gezichten van de spelers én de fans krijgen. Onze supporters zijn dat gewoon en ze verdienen dat. We zullen alles in het werk stellen om iedereen die Anderlecht een warm hart toedraagt opnieuw aan het glimlachen te brengen.”

Over een eventuele verandering van aanpak en systeem wil de coach nog niet veel kwijt. “Er wordt veel gezegd en geschreven over het systeem. Het gaat voor mij veel meer over hoe we onze spelers op hun kwaliteiten kunnen uitspelen in onze formatie en de connecties kunnen vinden. Dat is de sleutel om opnieuw resultaten te boeken. Of ik druk voel? Ik voel vooral vertrouwen. Ik heb veel mooie berichten en veel positieve signalen gekregen over de steun van onze fans.”

LIOR REFAELOV ging op zijn beurt de vragen over de negatieve resultaten van de afgelopen niet uit de weg. “Ja, we voelen ons schuldig over de prestaties van de afgelopen weken. Het seizoen begon goed, in de competitie en met de kwalificatie voor deze Europese groepsfase. Maar daarna is het bergaf gegaan. Wij, spelers, dragen daar uiteraard ook een verantwoordelijkheid in. Het is te gemakkelijk om te stellen dat de negatieve resultaten enkel de verantwoordelijkheid zijn van de coach. Ik voel me zelf beschaamd over deze situatie, dat RSCA zo laag in het klassement staat. Ik begrijp de frustratie van de fans dan ook volledig.” 

“We moeten nu gebruik maken van deze nieuwe start om opnieuw in een positieve flow te komen. We hebben veel kwaliteit in de groep en we moeten nu met Robin, met het talent van onze jeugd en met de ervaren spelers dat omzetten in goed voetbal en resultaten. Robin kent de club en de filosofie, dus dat voordeel heeft hij alvast. We gaan zijn ideeën gebruiken voor de twee belangrijke wedstrijden deze week en hopelijk komt er dan snel een keerpunt.”

 BEKIJK DE VIDEO OP MAUVE TV

Lees verder