"De opdracht is duidelijk: winnen en doorstoten"

Jan Vertonghen

Donderdag ontvangt een zo goed als uitverkocht Lotto Park de Bulgaren van Ludogorets voor de terugwedstrijd van de play-off rondes in de UEFA Europa Conference League. Enkel als RSCA de 1-0 nederlaag in Bulgarije weet op te halen, stoot onze ploeg door naar de achtste finales van de Conference League. Coach Brian Riemer & verdediger Jan Vertonghen namen plaats in de perszaal in aanloop naar de wedstrijd van donderdagavond.

Brian Riemer:

"Gelukkig voor ons is een 0-1 nederlaag ophalen niet meer zo moeilijk als een jaar geleden, gezien de verandering omtrent uitdoelpunten. Voor mij verandert de score in de eerste wedstrijd niet veel. We willen doorstoten in dit toernooi en daarvoor moeten we winnen. Ik denk niet dat de wedstrijd na de eerste helft al beslist zal zijn, we zullen de volle 95 minuten moeten strijden. Daarom moeten we met een gecontroleerd en aanvallend plan komen, geen kamikaze-aanpak. We moeten voortbouwen op onze algemene prestatie in Ludogorets. Ik was tevreden met wat ik zag in de laatste 80 minuten. Ik ben zeker dat als we die wedstrijd 10 keer zouden opnieuw spelen, we hem veel meer zouden winnen dan verliezen. Dat gezegd zijnde, weten we ook dat de wedstrijd van morgen in veel opzichten totaal anders zal zijn. Ik denk dat we al een tijdje stabiliteit en een goede evolutie in het team zien. Het gaat erom dat we op die ingeslagen weg doorgaan en dat we het zelfvertrouwen aan de dag brengen dat we ook in de competitie laten zien. En dat we op die manier we hopelijk de doelpunten weten te scoren die ons naar de volgende ronde brengen."

Jan Vertonghen:

"Natuurlijk ben ik nog steeds enthousiast om deze Europese wedstrijden te spelen. Ik ben nog steeds erg ambitieus en Europese wedstrijden zijn altijd speciaal. Ik wil deze wedstrijd gewoon winnen en doorstoten. Ik ben intussen goed geland bij deze club en ik ben blij met de groep en de positieve aanpak van de coach. Er is dit seizoen natuurlijk veel gebeurd op en naast het veld, maar ik heb het gevoel dat we vooruitgang hebben geboekt sinds het WK. De club en de coach zijn erin geslaagd een groep te creëren die met passie voor deze club spelen en in dit project gelooft. Ik denk dat onze prestaties in stijgende lijn zitten, en dan spreek ik zowel voor mezelf als voor het team. Over de wedstrijd van morgen: de opdracht is simpel. We moeten scoren en winnen om door te gaan. Tegelijkertijd, en dat hebben we gezien afgelopen zondag in de competitie, moeten we ervoor zorgen dat we ook goed  blijven verdedigen, zelfs met veel aanvallend ingestelde spelers op het veld."