“We blijven trouw aan onze identiteit en speelstijl”

BRIAN RIEMER

RSC Anderlecht neemt het in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League op tegen AZ Alkmaar. Met een 2-0 voorsprong op zak maakt Sporting een goede kans om zich te plaatsen voor de halve finales. Brian Riemer en Anders Dreyer namen woensdag plaats in de persruimte van het AFAS Stadion

Brian Riemer reisde woensdag met een vrijwel volledig fitte ploeg af naar Alkmaar. Alleen Benito Raman bleef achter in Brussel met een licht ongemak na de training van dinsdag. Na de 2-0 zege in de heenwedstrijd, kreeg de coach de vraag of hij voor een meer defensieve aanpak zou kiezen.

"Nee. Ik ben ervan overtuigd dat onze speelstijl en de identiteit die we de afgelopen maanden hebben gesmeed de ziel van het team vormt. Ik vind dat we moeten vasthouden aan waar we goed in zijn om het gewenste resultaat te behalen. Ik kan jullie dus nu al zeggen dat we morgen de wedstrijd zullen aanvangen met onze gekende ingesteldheid. Natuurlijk hebben we de 2-0 uit de heenwedstrijd in het achterhoofd, zoals dat ook het geval is als je bijvoorbeeld bij de rust met 2-0 leidt, maar we zullen onze tactiek daarom niet aanpassen of voor een meer defensieve modus kiezen. Na het verlies in Genk waren er natuurlijk elementen waar we niet tevreden over waren. Maar er waren ook positieve punten, zoals een solide eerste helft waarin we gemakkelijk met 1-2 voor hadden kunnen staan in plaats van met 2-1 achter. We hebben de elementen uit de wedstrijd gebruikt waar we van kunnen leren en dat zullen we morgen in de wedstrijd ook toepassen."

Anders Dreyer vergezelde de coach in de perskamer. "We moeten deze wedstrijd aanvatten zoals we altijd doen. Als we plots meer zouden gaan verdedigen, dan ga je ineens dingen doen die je niet gewend bent en dan weet je nooit wat er kan gebeuren. Afgezien van de wedstrijd in Genk, waar we op enkele beslissende momenten zijn afgestraft, hebben we de afgelopen maanden verdedigend iets neergezet. Dus er is geen reden om plots alles om te gooien. We moeten trouw blijven aan onze ziel en identiteit. In de eerste wedstrijd hebben we laten zien dat we samen iets geweldigs kunnen bereiken. We spelen elke wedstrijd alsof het een finale is."

Lees verder