Brian Riemer voor de wedstrijd tegen STVV

Brian Riemer

Zondag staat de thuiswedstrijd tegen STVV op het programma. Brian Riemer beantwoordde vrijdagmiddag de vragen van de verzamelde pers.

Brian Riemer kon met hoopvol nieuws uit de ziekenboeg aantreden. Buiten Marco Kana en Hannes Delcroix, is zo goed als iedereen fit.

"Marco & Hannes staan terug op het veld met individuele trajecten. Ik hoop dat we ze eind februari kunnen recupereren. Adrien Trebel en Moussa N'Diaye zijn alvast weer fit. Islam heeft deze week heel wat tests ondergaan, en hij is fit en klaar om te spelen. De vraag is welke rol hij zondag zal spelen, want - gelukkig - zitten we nu in een positie waarin we met ook Mario Stroeykens en Benito Raman drie spitsen ter beschikking hebben. Met Slimani hebben we een ander profiel in de kern. Hij is een beest in het strafschopgebied, hij kan zijn lichaam gebruiken om de bal bij te houden. Het is belangrijk voor een coach om verschillende opties te hebben voor verschillende momenten in een wedstrijd."

"Dat betekent dat ik zondag een aantal beslissingen zal moeten nemen, maar ik ben blij dat ze allemaal fit zijn. Ik verwacht niet dat een van hen de volle 90 minuten zal spelen, dus ik zal ook mijn wissels gebruiken."

Coach Riemer sprak ook over de trainingen deze week en de intentie om het aanvallend vermogen te blijven aanscherpen. "Het was fijn om deze week een extra trainingsdag te hebben (met de wedstrijd op vrijdag vorige week), omdat we ook weten dat het de komende twee weken heel anders zal zijn met onze Europese wedstrijden die voor de deur staan. Het was een goede gelegenheid om te werken aan ons aanvalsplan, aan structuren en afspraken. Ik heb al eerder gezegd dat we eerst een fundament wilden leggen en ervoor willen zorgen dat iedereen hard voor elkaar werkt. Ik denk echt dat het team dat de afgelopen wedstrijden goed heeft gedaan. We hebben nu al meer dan 300 minuten lang geen doelpunt geslikt. Dat fundament is er dus. Ik zie ook een veel betere sfeer en veel zelfvertrouwen, dat is ook duidelijk gegroeid in vergelijking met toen ik hier aankwam. Voor ons gaat het nu om het creëren van een betere flow in onze speelstijl. Het aanvallende deel is zeker het deel waar we ons deze week op hebben geconcentreerd. Ik heb altijd gezegd dat ik voor een aantrekkelijke en dominante speelstijl wil staan, en daar focussen we ons nu op."

Lees verder