"We moeten offensief de volgende stap zetten"

ROBIN VELDMAN

RSCA staat opnieuw voor een belangrijk tweeluik. Donderdagavond trekt paars-wit naar Lierse voor de zestiende finales van de Croky Cup. Zondag staat de kraker tegen KRC Genk op het programma in het Lotto Park, de laatste wedstrijd van de heenronde in de Pro League.

Coach Robin Veldman erkent het belang van het bekeravontuur voor paars-wit. “Elke wedstrijd is nu belangrijk voor ons, maar het is nu eenmaal zo dat je in de beker met een beperkt aantal wedstrijden voor Europees voetbal kan mee strijden. Ik geloof niet zo in roteren op dit moment, maar we hebben wel een brede kern met genoeg kwaliteit. Dat hebben we ook de afgelopen weken al gezien met bijvoorbeeld het debuut van Théo Leoni, die het zeer verdienstelijk deed tegen Antwerp.” In die wedstrijd maakte ook Adrien Trebel zijn rentree na een schouderblessure die hem sinds augustus aan de kant hield. “Adrien is gretig ingevallen op Antwerp en is goed hersteld van die wedstrijd. We zullen kijken hoe ver we met hem al kunnen gaan qua speelminuten richting donderdag en zondag.” De blessure van Jan Vertonghen is niet al te ernstig, zoals de club eerder al communiceerde. “Zijn situatie volgen we van dag tot dag op.”

De coach hamerde ook op scherpte in het offensieve compartiment. “Die offensieve ingesteldheid begint voor mij vanaf de keeper. Ik denk dat we zeker in de match tegen Antwerp tot over de middellijn goed voetbalden, dat we de juiste posities innamen en de vrije mensen konden vinden. Alleen moeten we voorin meer diepte in ons spel krijgen. Daar hebben we ook op gewerkt deze week, om veel meer in die kansrijke posities te komen en meer doelgevaar te creëren. Dat was niet evident tegen een fysiek sterke ploeg als Antwerp, maar we moeten daarin nu absoluut de volgende stap gaan zetten.” De coach gaf ook aan met Fábio Silva te hebben gesproken na diens onvrede bij zijn wissel op Antwerp. “Fábio heeft duidelijk aangegeven dat zijn reactie er een was uit teleurstelling over zijn eigen prestatie en dat die reactie niet gericht was tegen de staff, de club of tegen mij. We hebben er een duidelijk gesprek over gehad. Ik kan begrip opbrengen voor zijn teleurstelling maar hij weet dat dit niet de juiste reactie was. Daarmee is de zaak ook gesloten.”

Tenslotte blikte de coach ook al kort vooruit op de wedstrijd tegen KRC Genk. “Ze doen het gewoon erg goed. Ze hebben zoveel specifieke kwaliteiten om offensief het verschil te maken, maar ik ben ook onder de indruk van de intensiteit, de inzet in de duels en hoe snel ze de bal heroveren. Aan ons om er een goed strijdplan tegenover te zetten om ze te verrassen.”

Lees verder