"Jan Vertonghen stuwt iedereen vooruit, dag in dag uit"

Brian Riemer

In een zo goed als uitverkocht Lotto Park neemt RSC Anderlecht het zondag op tegen KVC Westerlo. Een belangrijk duel in de race naar de play-offs. Brian Riemer verwacht een open wedstrijd tegen een goed voetballende ploeg.

Het stadion is voor 95% uitverkocht. Koop hier een van de laatste tickets.

Wat de selectie betreft, moeten zowel Lior Refaelov als Islam Slimani zaterdag hun laatste tests op de training doorstaan. "Het gaat goed met hen, beiden hebben vandaag de training volledig afgewerkt. Lior Refaelov kreeg in de wedstrijd tegen Eupen een tik tegen zijn knie, maar de scans toonden geen extra schade aan. Ik verwacht dat hij morgen ook de volledige training kan afwerken, en als dat lukt, denk ik dat hij volledig klaar is voor zondag. Islam Slimani hebben we uit voorzorg niet opgenomen in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Eupen. Hij heeft nu een goede week achter de rug. Er zijn een paar elementen die morgen nog moeten afgewogen worden, maar de verwachting is dat ook hij zondag beschikbaar zal zijn.”

Brian Riemer prees ook Jan Vertonghen, die onder Riemer elke minuut speelde, voor zijn uitmuntende professionaliteit. "Jan is gewoon een top professional. Ik geloof dat de dingen die je doet tussen, laten we zeggen, 18 en 27 jaar, dat je daar misschien niet meteen de prijs voor betaalt en je op die leeftijd denkt dat je onoverwinnelijk bent, maar eenmaal ouder dan de 30 zal je wél de prijs betalen voor hoe je tot dan geleefd hebt. Jan plukt nu de vruchten van het feit dat hij zowat alles goed heeft gedaan doorheen zijn geweldige carrière. Om zo iemand week na week beschikbaar te hebben, is ongelooflijk. Hij stuwt de trainingen vooruit, hij pusht de jongeren en is een geweldig voorbeeld voor hen. Ik kan hem niet genoeg prijzen. Ik weet niet of je de MIC'd UP-video met hem hebt gezien? [Jan Vertonghen droeg een microfoon in de wedstrijd tegen Antwerp] Daar kan iedereen zien hoe hij op het veld staat. Hij is hier duidelijk niet alleen om de laatste jaren van zijn carrière door te brengen en enkel het hoogstnodige te doen, hij is hier echt om dit project te laten slagen. Hij doet er alles aan om Moussa, Killian, Zeno en Bart en iedereen om hem heen betere spelers te maken."

Over de wedstrijd tegen KVC Westerlo sprak de coach zijn respect uit voor de prestaties van de tegenstander. "Ik wil hen prijzen voor hun parcours tot dusver. Ik verwacht dat ze naar hier komen om goed voetbal te spelen, en daar kijk ik naar uit. Met een vol Lotto Park op zondag is het altijd mooi om twee ploegen aan het werk te zien die proberen te domineren aan de bal. Voor mij is dat waar voetbal om draait. Het is een ploeg met aanvallende full-backs die graag naar voor trekken. We vangen deze wedstrijd uiteraard met veel vertrouwen aan, maar we moeten hen ook respecteren."

BEKIJK DE VIDEO OP MAUVE TV

Lees verder