Vlotte zege in Tallinn

Donderdagavond stond voor Sporting de eerste horde in de kwalificatierondes van de UEFA Conference League op het programma. Tegenstander van dienst: Paide Lindameeskond. Paars-wit won vlot met 0-2, in de terugwedstrijd moet Sporting de volgende ronde verzekeren.

RSC Anderlecht begon met een vernieuwd elftal aan de wedstrijd in Tallinn. Tussen de lijnen kwamen onder andere Kristian Arnstad en Anouar Ait El Hadj, ook Fábio Silva startte voor het eerst in de basis. Het Estse publiek had zin in een mooie voetbalavond, en beide ploegen kwamen ook om te voetballen. De eerste kansen waren er dan ook voor de Esten, maar Hendrik Van Crombrugge en Wesley Hoedt wendden het gevaar af. Na 10 minuten voetbal kwam er het openingsdoelpunt. Lior Refaelov werd bediend door Francis Amuzu op de linkerflank, de Israëli tikte vlot binnen. Sporting voetbalde daarna vrijuit, en maakte er snel 0-2 van. Fábio Silva werd prima diepgestuurd, en de Portugees werkte enig mooi af met een stiftertje.

De Esten kwamen na de rust met dezelfde motivatie aan de aftrap als de eerste wedstrijdhelft. Coach Felice Mazzù bracht heel wat nieuwe namen tussen de lijnen, en die hoorden het Estse publiek vurig op een tegenprik hopen. Paars-wit speelde de wedstrijd echter volwassen uit, en rondde de 90 minuten zonder al te veel problemen.