Gelijkspel op Leuven (0-0)

Vincent Kompany maakte geen wijzigingen in zijn basisopstelling voor de trip naar Leuven. Hendrik Van Crombrugge moest twee uitstekende reddingen verrichten op pogingen van Maertens en Özkacar. Anderlecht reageerde onmiddellijk via Sergio Gómez, wiens schot op de paal belandde en en begon het balbezit te monopoliseren. Als gevolg van een toeschouwer die gereanimeerd moest worden, legde scheidsrechter Lambrechts de wedstrijd meteen stil. De supporter werd naar het ziekenhuis afgevoerd en na een onderbreking van bijna een halfuur werd de wedstrijd hervat. We trokken de rust in met een 0-0 score.

Op het uur, nadat de tweede helft was begonnen zonder veel gevaar van beide kanten, moest onze verdediging ingrijpen toen De Norre z'n poging waagde. Anouar Ait El Hadj en Benito Raman kwamen in de ploeg voor Lior Refaelov en Joshua Zirkzee. Even later liet Christian Kouamé een uitstekende kans liggen na een uitstekende assist van Amir Murillo. Een vrije trap van Sergio Gómez ging rakelings over het doel. Ondanks nog meer wissels wist paars-wit nooit het net te vinden en moesten ze genoegen nemen met een brilscore. Amir Murillo kreeg laat in de wedstrijd ook nog een tweede gele kaart en zal de volgende competitiewedstrijd missen.

MEER FOTO'S

OH Leuven : Runarsson, Chakla (82’ Ngawa), Dewaest, Schrijvers (90’ Vlietinck), Kaba, Mercier, Suleiman (82’ Shengelia), De Norre, Keita, Maertens, Ozkacar

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Debast (77’ Magallan), Gomez, Cullen, Ashimeru (84’ Olsson), Refaelov (62’ Ait El Hadj), Verschaeren, Zirkzee (62’ Raman), Kouamé (84’ Stroeykens)