OH Leuven 0-2 RSCA

Zondagnamiddag trok paars-wit naar Den Dreef voor de 30ste speeldag van de Jupiler Pro League. Zowel OHL als RSCA zouden bij een overwinning de top 8 in komen. Coach Brian Riemer bracht drie nieuwe namen tussen de lijnen na de Europese overwinning op Villarreal. Islam Slimani, Majeed Ashimeru en Killian Sardella vervingen Lior Refaelov, Moussa N'Diaye en Benito Raman in de basis. Paars-wit pakte drie belangrijke punten en eindigt de 30ste speeldag zo op plaats 8 in het klassement.

De eerste kans van de wedstrijd was er één voor Casper de Norre. Hij testte de alertheid van Bart Verbruggen, maar die kwam niet in gevaar. Aan de overkant zette Francis Amuzu Yari Verschaeren op weg naar doel, maar zijn schot werd geblokt door een Leuvense verdediger. Het was helaas een van de laatste wapenfeiten van Verschaeren. Even later maakte zijn knie een ongelukkige draai na een duel, waardoor de nummer 10 vroegtijdig het veld geblesseerd moest verlaten. Kristian Arnstad verving hem op het middenveld. Na 20 minuten spelen trapten Mousa Tamari en Jan Vertonghen naar doel langs weerszijden van het veld, beiden zonder veel succes. Maar de 0-1 zou toch nog vallen in de eerste helft: Anders Dreyer werd na een assist op de enkel geraakt in de zestien waardoor RSCA een penalty toegewezen kreeg. Islam Slimani zette zich achter de bal, en de Algerijn twijfelde niet. 0-1, een verdiende voorsprong aan de rust.

Na de rust bewees Bart Verbruggen opnieuw zijn waarde voor Sporting. Tot twee maal toe redde hij de meubelen met fantastische reddingen. De thuisploeg voerde de druk op en de partij werd steeds bitsiger, maar paars-wit bewaarde de kalmte en werd ook weer gevaarlijk. Op een kwartier voor het einde tikte Amir Murillo de 0-2 tegen de netten, maar zijn doelpunt werd na een VAR-interventie afgekeurd voor buitenspel. Maar de 0-2 kwam er toch. De ingevallen Kristian Arnstad zette een individuele actie op en wist in de verste hoek de netten te vinden op een welgekomen moment. De Noor vierder zijn eerste profdoelpunt voor paars-wit met een backflip, al even sensationeel als het doelpunt zelf. Francis Amuzu kon daarna nog bijna de 0-3 op het bord zetten, maar de drie punten waren al verzekerd voor RSCA. Het springt zo naar de achtste plaats in het klassement, een plek die op het einde van het seizoen een ticket voor Play-off II zou kunnen betekenen.