Zuur gelijkspel tegen Charleroi

Zondagavond ontving paars-wit Sporting Charleroi in het Astridpark. Na een laat doelpunt van de bezoekers eindigde de partij op 1-1. Francis Amuzu had RSCA op 1-0 gebracht vlak na de pauze.

In de eerste minuut kwam Thomas Didillon al meteen in actie op een poging van Ali Gholizadeh. Het antwoord van paars-wit volgde op hoekschop via Sebastiaan Bornauw. Zijn kopbal was echter te zwak om Nicolas Penneteau te verontrusten. Na zo'n twintig minuten spelen dropte Alexis Saelemakers een uitstekende voorzet bij Francis Amuzu die uithaalde, maar het leer ging tegen de paal. Ook de poging van Nany Dimata leverde geen doelpunt op, zijn schot ging nipt voorlangs. Charleroi kwam dan weer bijna op voorsprong toen Dorian Dessoleil op hoekschop een prima kopkans kreeg. En even later liet ook Cristian Benavente de 0-1 liggen: hij trapte een grote mogelijkheid te zwak binnen het bereik van Thomas Didillon. Aan de overkant moest de bezoekende doelman nog eens zijn kunnen laten zien bij een poging van Sebastiaan Bornauw. Alexis Saelemaekers probeerde het eveneens nog even voor rust, maar zijn schot belandde veilig in de handen van Penneteau. 0-0 halfweg.

Na rust kon paars-wit de ban wel breken. Nany Dimata kreeg de bal tot bij Francis Amuzu in een gevaarlijke positie en de winger twijfelde niet om de bal tegen de touwen te knallen. De volgende kans was er eentje voor Dimata. Zijn schot ging voorlangs. De ingevallen Yari Verschaeren waagde vervolgens zijn kans, maar zonder succes. In de slotfase was het aan de overkant plots wel raak. Sebastiaan Bornauw raakte de bal met de hand en de scheidsrechter wees naar de stip. Cristian Benavente zette de penalty om en sleept zo een punt mee uit Brussel voor de Carolo's: 1-1.

RSCA : Didillon, Saelemaekers, Najar, Bornauw, Lawrence (46’ Milic), Morioka (74’ Verschaeren), Kums, Sambi Lokonga, Dimata & Santini

Charleroi : Penneteau, Zajkov, Diandy (74’ Niane), Benavente, Marinos, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra, Osimhen, Bruno (61’ Perbet) & Gholizadeh (53’ Henen)

Goals :  47’ Amuzu (1-0), 88’ Benavente (1-1, pen)