Welkom thuis Nico

Nicolas Frutos vervoegt de technische staf van RSC Anderlecht. De voormalige spits voetbalde vijf seizoenen voor paars-wit (2005/2010). Na zijn spelerscarrière traint hij de belofteploeg van het Argentijnse Union Santa Fe (2010/2013). Vervolgens wordt hij assistant coach in de staf van Olimpia Asuncion in Paraguay. In 2015 keert hij terug naar Brussel om de beloften van paars-wit te leiden. Na één seizoen wordt hij opgenomen in de staf als een van de assistenten van René Weiler. Na het vertrek van de Zwitserse coach neemt hij het hoofdtrainerschap gedurende enkele wedstrijden ad interim waar. Hij keert terug naar Zuid Amerika om het A team van de Chileense tweededivisieclub San Luis de Quillota te coachen.

Nicolas Frutos is RSC Anderlecht steeds van nabij blijven volgen als co commentator en tijdens de vele bijscholingen die hij volgt in het kader van zijn trainersopleiding. “Toen Frankie Vercauteren en Vincent Kompany mij vroegen om hen bij te staan heb ik geen moment getwijfeld. Ik ken ze allebei erg goed, de ene als voormalige ploegmaat en de andere als trainer. We delen dezelfde visie over voetbal en we worden gedreven door dezelfde passie: RSC Anderlecht. Ik zal hen samen met mijn collega’s elke dag ondersteunen om het niveau van deze jonge talentrijke groep te verbeteren. Ik heb de voorbije jaren veel inspanningen geleverd om een betere trainer te worden. Ik ben klaar voor deze stap.”

Ook Frank Vercauteren is tevreden met de komst van Nicolas Frutos. Nico is een winnaar, zoals wij. Nooit tevreden. Wij hebben mensen van zijn kaliber en zijn ervaring nodig. Ik ben ervan overtuigd dat hij de ideale persoon is om de cultuur van RSC Anderlecht over te brengen.”