Welkom, Ryota Morioka!

Paars-Wit heeft een akkoord bereikt met Waasland-Beveren omtrent de transfer van de 26-jarige Ryota Morioka naar het Astridpark. Morioka wordt zo de eerste Japanner ooit die voor RSC Anderlecht uitkomt!

Ryota Morioka werd in zijn thuisland opgeleid bij Vissel Kobe, maar maakte nadien de overstap naar Europa. Gedurende twee seizoenen kwam hij uit voor het Poolse Slask Wroclaw. De Japanse international (4 caps) speelde er 53 wedstrijden, waarin hij 15 keer scoorde en 11 assists liet optekenen.

Na deze eerste kennismaking met het Europese voetbal tekende Morioka afgelopen zomer voor de Waaslanders. Daar kwam hij intussen tot 27 wedstrijden, waarvan 24 in de competitie. Ryota scoorde er 9 keer en was er goed voor 11 assists, waarmee hij de tweede beste aangever uit de Jupiler Pro League.

RSCA ni youkoso, Ryota! Welkom!

Lees verder

​​​​​​​De club kreeg de melding dat Rob “Robbie” Rensenbrink (72) vrijdagavond gestorven is na een slepende ziekte.

Vanaf dinsdag 28 januari, 12u00, ligt een rouwregister voor Robbie Rensenbrink in een ingerichte Memorial Corner in de RSCA-Fanshop van het Lotto Park. Alle supporters die een afscheidsboodschap willen achterlaten, zijn er de komende dagen welkom. 💜 #RIPRobbie #Legend