"We go again"

Na het gelijkspel tegen Cercle blikte Vincent Kompany vrijdag vooruit op de wedstrijd van zondag tegen KV Kortrijk. De coach zal het zondag zonder Amir Murillo moeten doen, de Panamanees is geel geschorst na zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

De T1 kwam eerst terug op de vorige wedstrijd. "Het was echt een off-day. Tegen ploegen die ons voor hun goal opwachten moeten we creatief zijn om het verschil te kunnen maken. Eerst en vooral met loopacties in de rug zodat we de bal diep kunnen spelen en de snelheid van onze aanvallers kunnen benutten. Daarnaast moeten we de omschakeling van de tegenploeg kunnen neutraliseren. Tegen Genk en Union deden we dat heel goed, maar we hebben het totaal nagelaten om dat ook tegen Cercle te doen. We waren gewoon niet goed genoeg. Maandag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen OHL hebben de spelers de reactie laten zien die ik verwachtte. (NVDR: 1-5-winst). Mocht ik kunnen kiezen, zou ik die reactie op zondag willen zien, en niet op maandag." 

"Geen limieten op mijn wil om te winnen."

Voor Kompany verandert een slecht resultaat niets aan het functioneren van de ploeg. "Het mooie aan voetbal is dat alles kan veranderen op een week tijd. Vorige week vertelde men ons dat 'de trein vertrokken was' na de vijf doelpunten tegen Union. En na Genk was de reactie: 'wow, zo veel kansen gecreëerd.' Na een mindere prestatie tegen Cercle worden er opnieuw vragen gesteld. Maar zo werk ik niet. Ik blijf de spelers vertrouwen geven. Ik zeg hen: 'Ok jongens, jullie spelen eens een goede wedstrijd, dan eens een slechte wedstrijd, ik ga niet zomaar mijn mening over jullie veranderen.' Ik wil altijd intensiteit, offensieve acties. ik wil dat we de lijnen breken, ongeacht de tegenstander. Na de match verwachtte ik een reactie en ik kon me er geen betere indenken dan die van maandag. Zondag waren de jongens moe, maar ik heb hen gezegd: 'F*ck it, we go again!'. En zo is het elke dag. Er staat geen limiet op mijn motivatie en mijn wil om te winnen," zo vertelde de coach met veel overtuiging. 

"De wintermercato? Een Kinder Suprise."

Vincent Kompany antwoordde ook op vragen over de wintertransfers zoals Majeed Ashimeru, die nog maar weinig aan spelen toekwam sinds zijn aankomt bij paars-wit. "Majeed heeft 75 minuten op een goed niveau gespeeld tijdens de vriendschappelijke match tegen Oud-Heverlee Leuven. Hij heeft zich vol gegeven. Fysiek is hij bijna klaar, maar we moeten hem tijd geven. Wintertransfers zijn altijd wat complexer dan zomertransfers. In de zomer heeft een speler een hele voorbereiding en zeven à acht wedstrijden om zich klaar te stomen. Majeed had nu die voorbereiding nog nodig, en die is bijna afgerond. Ik kan niets forceren, zelfs niet nu het einde van de competitie nadert. De wintermercato is een beetje zoals een Kinder Suprise, je weet nooit echt wat je gaat krijgen."

Lees verder