"Waasland-Beveren is meer dan enkel Morioka"

Morgen, woensdag 24 januari, ontvangt RSC Anderlecht het Waasland-Beveren van paars-witte huurlingen Davy Roef en Isaac Kiese Thelin in het Astridpark. Op de persconferentie daags vooraf liet coach Hein Vanhaezebrouck zijn licht schijnen over het duel tegen het nummer acht uit de Jupiler Pro League.

"Jammer dat Sofiane Hanni er morgen niet bij is door een gele schorsing, want hij was de afgelopen wedstrijden vaak beslissend voor ons", opende Vanhaezebrouck. "Procentueel gezien is hij zelfs de meest beslissende speler van de competitie, dacht ik gelezen te hebben. Het is nu aan de anderen om zich te tonen bij zijn afwezigheid. Ook voor Pieter Gerkens en Frank Boeckx wordt het nog even afwachten. Gerkens kon nog niet alle oefeningen meedoen op training, en ook Boeckx heeft nog iets te veel last. De medische staf bekijkt hun situatie."

Vanhaezebrouck is op zijn hoede voor de komst van de Waaslanders, die aan een goed seizoen bezig zijn. "Waasland-Beveren is meer dan enkel Ryota Morioka. Ook Angban is een goeie speler en met Boljevic en Ampomah beschikken ze over heel wat snelheid op de flanken, waardoor Kiese Thelin voorin kan profiteren van de ruimte die dat duo creëert. Ze staan op amper één puntje van Play-Off I, dat wil wel iets zeggen natuurlijk. Of ik zelf verontrust ben dat er nog geen extra transfers gebeurden bij ons? Neen, we leven van dag tot dag en werken met de groep die we ter beschikking hebben. Natuurlijk is het beter dat een speler arriveert op 1 januari in plaats van op 31 januari of zelfs niet, maar ik ben al tevreden dat Kenny Saief er bij gekomen is. Vooral offensief kunnen we echter wel nog iemand gebruiken, nu we Harbaoui en Beric lieten gaan en Onyekuru geblesseerd uitviel."

Lees verder