Vroege treffer zet Paars-Wit op weg naar 4-0-zege

Op de zestiende speeldag van de reguliere competitie nam Paars-Wit het op tegen KV Kortrijk. Coach Hein Vanhaezebrouck voerde voor het duel tegen zijn ex-club enkele wijzingen door in het basiselftal. Frank Boeckx stond in doel, Josué Sá nam plaats in de centrale defensie naast Uros Spajic en Olivier Deschacht. Lukasz Teodorczyk zat zijn tweede en laatste schorsingsdag uit, Hamdi Harbaoui mocht starten aan de partij. Henry Onyekuru en Massimo Bruno - die uiteindelijk een glansrol zou vervullen met liefst drie assists - stonden eveneens aan de aftrap. RSCA sloot de thuiswedstrijd uiteindelijk af met overtuigende 4-0-cijfers.

De fans in het Constant Vanden Stockstadion zaten nog niet allemaal goed en wel neer toen er al een eerste keer gejuicht mocht worden. Paars-Wit zette een eerste aanval op, Yevhenii Makarenko kopte de bal na amper 40 seconden spelen ongelukkig tegen de eigen netten voor 1-0. Kaminski voorkwam de dubbele achterstand met een redding op de doelpoging van Onyekuru. Kortrijk reageerde via Chevalier en Perbet, maar die werden telkens teruggefloten voor buitenspel. De bezoekers konden nadien goed tussenkomen in de paars-witte aanvalsacties, maar op het kwartier had de thuisploeg de dubbele voorsprong dan toch beet. Massimo Bruno zorgde voor de assist, Sofiane Hanni trapte de 2-0 voorbij Kaminkski. De kapitein haalde nadien op aangeven van Onyekuru opnieuw uit maar kraakte zijn schot. De troepen van Glen De Boeck probeerden nog op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar konden Boeckx nooit echt bedreigen. Na een half uur spelen pakte Onyekuru uit met een knappe omhaal op aangeven van Harbaoui, maar de acrobatische poging ging over. Nadien stuurde Bruno een diepe voorzet richting Harbaoui, maar de Tunesische spits kwam een teen te kort om te kunnen afronden. Vlak voor de rust was het weer de beurt aan Onyekuru, zijn gekruld schot werd door Kumordzi in hoekschop gewerkt. Halfweg trok RSCA dus met een dubbele voorsprong richting de kleedkamers.

Al vroeg na de herneming moest Sven Kums naar de kant met een spierblessure, Adrien Trebel was zijn vervanger. Zes minuten ver in de tweede helft passte Onyekuru naar Hanni, die zich knap een weg in het zestienmetergebied dribbelde. Zijn schot kon Kaminkski echter niet in problemen brengen. De volgende kans was voor Harbaoui, maar hij kopte de voorzet van Bruno tegen de paal. In de herneming mikte de spits het leer net naast. Net voor het slotkwartier verscheen de 3-0 op het scorebord. Bruno leverde opnieuw een assist af en Adrien Trebel kon zijn sterke invalbeurt verzilveren met een prachtig schot van aan rand van de zestienmeter. In de 79ste minuut bereikte Bruno met zijn derde assist van de avond Hamdi Harbaoui, die het Astridpark voor een vierde en laatste keer liet juichen. Aanstaande woensdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan ontvangt RSCA Standard Luik in het kader van de achtste finales van de Beker van België.

Goals: 1' Makarenko (1-0, own-goal), 15' Sofiane Hanni (2-0), 72' Adrien Trebel (3-0) & 79' Hamdi Harbaoui (4-0)

RSCA: Frank Boeckx, Josué Sa, Olivier Deschacht, Uros Spajic, Pieter Gerkens (63' Dennis Appiah), Henry Onyekuru, Massimo Bruno, Sven Kums (48' Adrien Trebel), Leander Dendoncker, Sofiane Hanni (79' Robert Beric) & Hamdi Harbaoui

Lees verder

Onze ploeg voor #EUPAND. Come On You Mauves! 🟣⚪

line-up eupen
Anouar Ait El Hadj
De jonge Anouar Ait El Hadj vertelt zijn verhaal aan de hand van belangrijke locaties uit zijn leven. Van het Agorapark in Molenbeek tot het Lotto Park: maak kennis met een echte Sporting Boy van de generatie van 2002.