Vitesse 2-1 RSCA

REFAELOV

Deze donderdag trok RSC Anderlecht naar Arnhem voor de terugwedstrijd van de play-offs van de UEFA Conference League. Na de heenwedstrijd, die eindigde op 3-3, bleef het elftal ongewijzigd, op één positie na: Taylor Harwood-Bellis kwam in de ploeg voor Hannes Delcroix. Sporting verloor de wedstrijd met 2-1, en plaatst zich dus niet voor de groepsfase van het tornooi.

De thuisploeg zette druk van aan het begin, en al na vijf minuten ging een schot van Maximilian Wittek - dat ver buiten het kader leek te gaan - tegen de netten nadat het door Joshua Zirkzee werd gedevieerd. Paars-wit probeerde het tij te keren, maar zonder daarbij echte kansen te creëren. Halverwege de eerste helft kwam Joshua Zirkzee bijna tot scoren, maar zijn schot werd geblokt door doelman Markus Schubert. Na een dik half uur moest Hendrik Van Crombrugge opnieuw ingrijpen op een schot van Wittek, maar de score bleef bij 1-0.

Na de rust verdubbelde de thuisploeg meteen zijn voorsprong met een volley van, opnieuw, Wittek. De Brusselaars botsten in wat volgde steeds tegen de geel-zwarte muur aan, tot tien minuten voor tijd. Een schot van Kristoffer Olsson raakte de paal en Lior Refaelov profiteerde van de rebound. 2-1. Ondanks verschillende wissels die twintig minuten voor het einde volgden, kon paars-wit geen opening meer vinden. Door het verlies ligt Sporting uit de Conference League. Zondag wacht KRC Genk in de binnenlandse competitie.

Vitesse : Schubert, Oroz, Bazoer, Hajek, Dasa, Gboho (86' Vroegh), Bero, Tronstad, Wittek, Openda (83' Buitink) & Frederiksen

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez, Cullen, Olsson, Refaelov, Amuzu (69' Verschaeren), Raman (69' Dauda) & Zirkzee (69' Thelin)

Goals : 3' Wittek (1-0), 48' Wittek (2-0) & 80' Refaelov (2-1)