Vincent Kompany: "Stabiliteit en automatismen creëren"

De trainer van paars-wit bekeek het duel van Antwerp in de Europa League: “Antwerp is een heel mature ploeg, met veel spelers met vakmanschap, die vaak beslissend zijn. Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov zijn altijd belangrijk op aanvallend vlak, maar andere sleutelspelers zoals Faris Haroun of Pieter Gerkens malen de kilometers af voor de ploeg en lezen het spel heel goed. Faris heeft ook veel ervaring en is een leider. Het is gewoon een heel complete en fysieke ploeg. Hun overwinning tegen Tottenham is een goede zaak voor het Belgisch voetbal.

Amir Murillo en Yari Verschaeren zijn onzeker voor zondag. “We gaan de situatie van Amir dag per dag bekijken. Yari heeft zijn enkel verzwikt op training en is een jonge speler. We moeten dus voorzichtig zijn met hem, zodat hij goed herstelt. We gaan de beslissing nemen samen met hem en de medische staf. We blijven er kalm bij. Het maakt spijtig genoeg allemaal deel uit van de dingen waarmee je moet kunnen omgaan als jonge profvoetballer. Killian Sardella is niet wedstrijdfit. Hij is bijna terug, maar we gaan de zaken niet forceren.

Kemar Lawrence kan Bogdan Mykhaylichenko vervangen. “Kemar is een ander profiel dan Bogdan. Hier kent nog niemand hem goed, maar hij heeft een reputatie in de VS. Zijn bijnaam is “Taxi”. Hij heeft ervaring, is agressief en heel snel. Een speler die enorm graag verdedigt en leiderskwaliteiten heeft. Hij heeft in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Charleroi zonder problemen 90 minuten gespeeld, maar we blijven voorzichtig met hem. Hij heeft een jaar lang nauwelijks wedstrijden gespeeld. Maar hij heeft zeker genoeg ervaring om te starten tegen Antwerp.

November kan een heel belangrijke maand worden. “Het kan een soort mijlpaal worden, ja. Buiten Brugge, waar we al tegen speelden, gaan we nu spelen tegen de beste ploegen van het land. Maar ik denk dat we dat soort matchen net liever spelen. Voor ons zijn het misschien wel wedstrijden die op het goede moment komen. Ik denk jammer genoeg niet dat we favoriet zijn in elke wedstrijd, maar we gaan wel alles in de strijd gooien om te winnen. We hebben een kern die completer is dan vorig jaar, maar met nog heel weinig automatismen. We werken aan stabiliteit, zodat de ploeg snel vooruitgang kan boeken.

Lees verder