Vijftien doelpunten in acht wedstrijden voor Dauda 

Gisteren, maandag 19 maart, ontving de reservenploeg van RSCA die van KAA Gent in het opleidingscentrum in Neerpede. Ondanks de koude temperaturen en het feit dat Paars-Wit heel wat afwezigen telde, werd het toch nog een overtuigende 4-0-thuisoverwinning.

De Gentenaren konden de eerste kans van de wedstrijd wel op hun naam schrijven, maar doelman Tiziano Delmotte kwam goed tussen en RSCA nam het initiatief nadien helemaal over. Het bezoekende verdedigende compartiment wist pogingen van Edo Kayembe, Mohammed Dauda en Osman Bukari nog af te weren, maar na een rake kopbal wist Mohammed Dauda na iets meer dan een half uur spelen dan toch te score te openen na een uitstekende voorzet van kapitein Gilles Denayer. Meteen nadien bediende Théo Leoni Antoine Bernier met een lange bal, met een gekruist schot moest de Gentse doelman zich een tweede keer gewonnen geven. Binnen de vijf minuten na het eerste doelpunt kwam ook de derde treffer op het bord te staan. Opnieuw was Théo Leoni de aangever, Nelson Azevedo Janelas kapte zich knap vrij en legde de wedstrijd nog voor de rust in een beslissende plooi.

In de tweede helft controleerde Paars-Wit het duel zonder veel moeite. Mohammed Dauda werd door Edo Kayembe goed de zestien in gestuurd en dwong er een strafschop af, de Ghanese aanvaller legde nog voor het uur de 4-0-eindstand vast. De Buffalo's lieten nadien nog na om voor een eerredder te zorgen, want ze lieten twee grote kansen onbenut en zagen in de slotfase een strafschop gestopt worden door Tiziano Delmotte. Dankzij deze zege blijven de troepen van coach Emilio Ferrera stevig leider in de play-offs, zij tellen nu elf punten voorsprong op Sporting Lokeren (dat wel twee wedstrijden minder telt). De paars-witte beloften hebben nog vijf duels voor de boeg en moeten binnenkort nog gevaarlijke verplaatsingen naar KRC Genk, Club Brugge en Standard afwerken. Tussenin krijgt RSCA ook nog het bezoek van dichtste achtervolger Lokeren.

Come on young Mauves!

Dauda is dit seizoen in bloedvorm bij de reserven met 28 doelpunten, waarvan 15 tijdens de play-offs! Wil je zijn doelpunten ontdekken? Download dan de RSCA Official-app uit de PLAY STORE of de APP STORE!