Vijf weetjes over RSCA - Excel Moeskroen 

Vanavond komt Excel Moeskroen op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion. Wij vatten het duel tussen Paars-Wit en de Henegouwers samen in vijf weetjes! 

1. Teo-goal-czyk 
De laatste keer dat Anderlecht en Moeskroen elkaar in de ogen keken was op 25 februari 2018. Het Astridpark zag die middag een heus doelpuntenfestival, de wedstrijd eindigde op 5-3. Lukasz Teodorczyk was met drie goals de held van de dag. Voor de Pool was het zijn eerste hattrick in loondienst van Paars-Wit. Ook Ryota Morioka was in vorm, hij scoorde tweemaal. 

2. Made in Neerpede
Verschillende spelers uit de Moeskroense A-kern hebben een verleden bij Anderlecht. Bruno Godeau en Nathan de Medina zijn de bekendste namen, zij doorliepen de jeugdreeksen van onze club en Nathan kwam zelfs twee keer in actie voor het eerste elftal. Verder speelden ook Clément Libertiaux, Sébastien Locigno, Selim Amallah, Yanis Mbombo en Clément Petit in de jeugd (even) bij Anderlecht. 

3. De laatste keer 
Bijna tweeënhalf jaar, zo lang is het al geleden dat de Henegouwers nog eens konden winnen van Anderlecht. Op 5 maart 2016 waren ze met 2-1 te sterk in hun thuisstadion, Le Canonnier. David Hubert en Anice Badri scoorden voor Moeskroen, Stefano Okaka voor RSCA. 

4. Onklopbaar 
In 2012 mocht Excel Moeskroen (toen nog als Moeskroen-Péruwelz) de Jules Pappaert-trofee in ontvangst nemen. Dat is een prijs van de Franstalige krant La Dernière Heure voor de ploeg uit eerste, tweede of derde klasse met de langste onafgebroken reeks van wedstrijden zonder nederlaag. Een jaar eerder ging de trofee naar… RSC Anderlecht.

5. Vier op een rij? 
Tot nog toe ziet de balans van het seizoen van beide teams er erg verschillend uit. RSCA won zijn eerste drie wedstrijden, het werd 1-4 tegen KV Kortrijk, 5-2 tegen KV Oostende en 1-2 tegen Sporting Charleroi. Excel Moeskroen verloor dan weer van KV Oostende (2-1), Club Brugge (0-1) en Antwerp FC (0-1). Kan Paars-Wit een vervolg breien aan zijn zegereeks of doorbreekt Moeskroen de negatieve spiraal waarin het zich bevindt?

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.