Verschaeren en Chadli swingen met België naar EURO2020

Donderdagavond plaatsten de Rode Duivels zich als eerste voor het EK voetbal van volgend jaar na een 9-0 zege tegen San Marino. Nacer Chadli stond in de basis, Yari Verschaeren viel in. Allebei vonden ze de weg naar doel. Edo Kayembe viel in tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Algerije en Congo-Kinshasa (1-1), terwijl Oostenrijk, met Peter Zulj in de selectie, met 3-1 van Israël won (EK-voorronde).

De zege van de Rode Duivels was er eentje met een paars-witte stempel. Zo scoorde Romelu Lukaku twee keer (zijn 50e en 51e al voor de nationale ploeg) en pikte Youri Tielemans eveneens een doelpuntje mee. Ook Nacer Chadli vond opnieuw de weg naar doel en… Yari Verschaeren maakte zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels. Zondag nemen ze het om 15u op in en tegen Kazachstan.

Edo Kayembe kwam gisterenavond ook in actie. Hij viel in op het einde van de wedstrijd tussen Algerije en Congo-Kinshasa (1-1). Zondag spelen ze in Parijs nog een oefenwedstrijd, dit keer tegen Ivoorkust.

Peter Zulj speelde niet mee tijdens de 3-1 zege van zijn land tegen Israël. Zondag komt hij mogelijk wel aan zet, wanneer Oostenrijk naar Slovenië trekt. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat Oostenrijk op de tweede plaats in Groep G van de EK-voorronde, op 3 punten afstand van leider Polen.

Luka Adzic begint vanavond aan een tweeluik met de U21 van Servië. Om 18u kijken ze de U21 van Bulgarije in de ogen, terwijl ze het dinsdag opnemen tegen Polen. Beide matchen beginnen om 18u. Na een 1-0 nederlaag tegen Rusland en een 1-1 gelijkspel tegen Letland, wordt het tijd om punten te pakken voor Adzic & co als ze hun kansen op een ticket voor het EK U21 gaaf willen houden.

Onze Belgische U21 met Sambi Lokonga, Dewaele, Amuzu en Doku spelen maar één partij. Dinsdag spelen ze om 20u een EK-voorrondewedstrijd thuis tegen Moldavië.
 

Lees verder